• BIST 9703.16
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 29 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 28 °C

Forma girmek eğlenceli olabilir!

Forma girmek eğlenceli olabilir!
“Egzersize gitmek istiyorum ama vaktim yok...“ “Egzersize gidiyorum ama bir saat bile geçmek bilmiyor çok sıkılıyorum...” Siz de bu cümleleri kuranlardansanız,..

Bu tür şikayetleri çok duyunca klasik egzersiz dışında ne tür seçimler yapılabilir diye merak ettim. Ve Hillside City Club Spor Müdürü Serhat Sıdal’a danıştım. Anladım ki, son dönemlerde büyük ilgi gören, Zumba, RealRyder, KRANKcycle, Beat-it gibi egzersizler, eğlenerek spor yapmak ve kısa zamanda önemli miktarlarda kalori yakmak için ideal seçimler.

Yaz kilolarıyla baş etmek için diyet ve egzersiz hazırlığında olanlara ilk önerimiz, önce doktor kontrolünden geçmeleri. Daha sonraysa uzman spor eğitmeni ve diyetisyenle işbirliği yapmaları.

Kısa zamanda sonuç alın
Amerika, İngiltere, Kanada, Çin, Tayvan, İtalya ve Portekiz’in de aralarında olduğu 35’ten fazla ülkede üç milyondan fazla bağımlısı olan Zumba egzersizi, son günlerin en popüler spor aktivitelerinden. Uzman eğitmen eşliğinde yapılan bir saatlik Zumba egzersiziyle 500’den fazla kalori yakabilirsiniz. Hatta Zumba sayesinde, 10 gün bile olmadan bir beden küçüldüğünüzü fark edebilirsiniz.

Zumba, Latin dans ritimlerini dinamik egzersiz hareketleriyle birleştiriyor. Bu sayede egzersizi rutin bulanlara spor yapmaları için cazip bir alternatif oluşturuyor. Zumba sayesinde egzersiz yaptığınızı fark etmeden tüm vücudunuzu güçlendirip, şekillendirmeniz mümkün. Günümüzün bu favori egzersizi, kasları güçlendiriyor, kan basıncının kontrolüne yardımcı oluyor, vücut yağlarını azaltıyor, fiziksel görünümü, dengeyi ve duruşu geliştiriyor. Başta karın ve kalça olmak üzere tüm vücudunuzun forma girmesini sağlıyor.

KRANKcycle
Uzman bir eğitmen eşliğinde, hem ayakta hem de oturarak tek ve çift el kullanımıyla yapılan bu egzersiz, kasların güçlü kalmasını sağladığı gibi sporcuların performanslarının da düşmesini önlüyor. İdeal bir kardiyo egzersiz sunarken, ana kas gruplarının çalışmasına da olanak sağlıyor. Yelken, yüzme, kürek, dağcılıkla ilgilenen sporcular için de çok iyi bir egzersiz programı. Koordineli hareketler serisiyle karın kaslarını güçlendiren bu egzersiz, vücudun dengesini sağlıyor ve normal kardiyo ya da ağırlık egzersizlerinden daha iyi sonuçlar alınabilmesine yol açıyor. Kranking sırasında vücudun oksijen kullanımı arttığı için yağlar ve kaloriler daha etkin şekilde yakılıyor. KRANKcycle ile 30 dakikalık bir egzersizde 500 kalori yakabilirsiniz.

50 dakikada 650-700 kalori
Bir diğer eğlenceli spor aktivitesi ise RealRyder. RealRyder sayesinde açık alanda bisiklete biniyor gibi hissediyorsunuz. Gerçek bir bisiklet gibi yatan, dönen, eğilen ilk kondisyon bisikleti olan RealRyder, bu yönleriyle fitness dünyasının yeni trendi. Yaz mevsiminde formda görünmek için eğlenceli bir aktivite arıyorsanız, uzman bir eğitmen eşliğinde yapabileceğiniz RealRyder egzersizi, ideal bir seçim olabilir. Herhangi bir kondisyon bisikletinden çok daha rahat olan RealRyder ile, bacaklar, gövde, kardiyo, denge, iç ve temel kas gruplarını hedef alan tüm vücut egzersizleri yapılabiliyor.

Yağ yakımına yönelik bir aerobik antrenman sağlayan RealRyder ile zihinsel rahatlama sağlayan ve herhangi bir kondisyon bisikletinden çok daha fazla eğlendiren bir dizi fiziksel egzersiz yapılabiliyor. Sola ve sağa 45 derece yatıp gerçek bir bisiklet gibi hareket ettiği için tüm temel kas gruplarını çalıştıran RealRyder, dinamik hareketliliği sayesinde kullanıcının dengesini geliştiriyor ve daha çok kalori yakılmasını sağlıyor.

Müzikal vuruş
Keyifli Latin müziği ritimleriyle kick-boxing tekniklerinin birleştirildiği Beat-it egzersizi, boks çuvalı ile çalışılabildiği gibi Beat-it Ghost adı verilen çuvalsız egzersizlerle de yapılabiliyor. İngilizce ‘vuruş’ anlamına gelen ‘beat’ kelimesinin bu egzersizdeki karşılığı ‘müzikal vuruş’. Beat-it, zayıflamak, toksinlerden arınmak, negatif enerjiyi boşaltmak, kendini koruma içgüdüsünü harekete geçirmek, ritim ve kondisyon duygusunu kazanmak için ideal bir egzersiz.

Dilara Koçak

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2334 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim