• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

GATA ve askerî tabib özlük hakları için toplantı! Pilot, hakim, balık adam gibi tazminat istiyorlar

GATA ve askerî tabib özlük hakları için toplantı! Pilot, hakim, balık adam gibi tazminat istiyorlar
Genelkurmay Başkanlığı'nda, yarın askeri doktorların özlük haklarıyla ilgili sorunlarının ele alınacağı bir toplantı düzenlenmesi bekleniyor. Son aylarda çok sayıda askeri hekimin emekliye ayrılması, ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ni kazananların çoğunun

Genelkurmay Başkanlığı'nda, yarın askeri doktorların özlük haklarıyla ilgili sorunlarının ele alınacağı bir toplantı düzenlenmesi bekleniyor. Son aylarda çok sayıda askeri hekimin emekliye ayrılması, ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ni kazananların çoğunun kayıt bile yaptırmaması, fakültede okuyanlara verilen ayrılma hakkı ve çıkarılan öğrenci affıyla gidenlerin artması nedeniyle, böyle bir toplantının yapılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

ANKA muhabirinin edindiği bilgiye göre, askeri hekimlerin yaşadığı meselelere ilişkin çözüm yolu bulmak amacıyla düzenlenecek olan toplantıya, üst düzey askeri yetkililerin katılması bekleniyor.
Kurumdan ayrılmak istemeyen ve mesleğini özveriyle yapmaya çalışan askeri doktorlar, toplantı sonunda alınacak karar ışığında özlük haklarının iyileştirilmesi ve sağlık tazminatı alma gibi maddi avantajlarla ilgili karar alınmasını bekliyorlar.
Silahlı Kuvvetler bünyesinde uçuş, hakimlik, balıkadam, denizaltı gibi her türlü spesifik branşa tazminat verilirken, askeri doktorların da bu gruba dahil edilip edilmesi konusunda verilecek kararın askeri hekimler arasında merakla beklendiği kaydedildi.

-ASKERİ HEKİMLERİN ALDIĞI ÜCRET-

Bu toplantıyla ilgili bir yetkilinin görüş ve temennileri şöyle:
“Bütün askeri doktor camiası bu toplantıya kilitlendi. Gemiyi terk etmek istemiyoruz. Üniformamızı asmak zorunda kalmak bize büyük üzüntü veriyor. Birçok arkadaşımız kurumdan ayrıldı ve emekli oldu.
Getirilecek bir özlük haklarımızda iyileştirme hem mesleğimizden alacağımız tatmini arttıracak hem de TSK ın en önemli kurumlarından olan GATA'yı eski popüler konumuna getirecek.
Bildiğiniz gibi, sivil meslektaşlarımızın dörtte bir bir ücretine çalışmaktayız. Onların gitmeye çekindiği her yerde halkımıza da sağlık hizmetini, gururla veriyoruz. Dışarı bir çocuk doktorunun yüksek maaş alırken, örneğin aynı branşta bir askeri doktorun mevcut maaşını alması hiç de adil değil. Bütün askeri hekimler camiası, bu konuya kilitlendi ve Genelkurmay başkanlığımızden gelecek mutlu haberi bekliyor”

Bu haber toplam 2973 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim