• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 23 °C

Gaziantep sağlıkta 'marka' olmak istiyor

Gaziantep sağlıkta 'marka' olmak istiyor
AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep'in her alanda olduğu gibi sağlık alanında da markalaşmayı hedeflediğini ve sağlık turizmini önemsediğini söyledi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep'in her alanda olduğu gibi sağlık alanında da markalaşmayı hedeflediğini ve sağlık turizmini önemsediğini söyledi.

Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Koçer, Başhekim Ömer Aykut ile birlikte hastane binasını gezdi. Hasta odalarını dolaşarak poliklinikte yatan hastalarla sohbet eden ve onlara geçmiş olsun dileklerini ileten Koçer, son 5 yılda sağlık alanında devrim yaşandığını ifade etti. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, "Şehirde tüm kurum ve kuruluşlara ziyarette bulunup, hem onların dilek temennilerini alıp hem de hükümetimizin çalışmalarıyla ilgili bilgiler veriyoruz. Bugün Şehitkamil Devlet Hastanemizi ziyaret ettim. Hem hastane yönetiminden dilek ve temennilerini aldım. Hem de hastalarımızı ziyaret edip vatandaşlarımızla buluşacağım. Geçmiş 5 yıl içinde hükümetimizin sağlıkla ilgili yapmış olduğu çalışmalarda devrim niteliğinde çok önemli gelişmeler yaşandı. Bunu tabi ki vatandaşımızda takdir etti. Yaptıklarımız geride kaldı. Yapacaklarımız çok daha önemli. Çok daha güzel işler yapmak zorundayız. Öncelikle sağlık personellerinin elini rahatlatmamız, onların çalışma koşullarını daha iyi şartlara getirmemiz gerekiyor. Ondan sonra araç-gereç gerekse de fiziki mekan açısından elimizden gelen tüm gayreti gösterip Gaziantep'i sağlıkta çok iyi yere getirmek istiyoruz" dedi.

"SAĞLIKTA MARKA ŞEHİR GAZİANTEP"

Gaziantep'in sağlıkta marka şehir olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Koçer, "Her şeyde markalaşmayı hedefleyen bir şehir Gaziantep. Sanayi'de marka olmuş bir şehir. Şimdi eğitimde marka olmak istiyoruz. Ardından sağlıkta olmamız lazım. Gerek tedavi yöntemimizle, gerek eğitimimizle-araştırmalarımızla, gerekse bölgedeki pozisyonumuzla Gaziantep'in sağlıkta çok daha iyi yerlere gelmesini istiyorum. Bu anlamda bugün Şehitkamil Devlet Hastanemizde gezi ve incelemelerde bulunduk. Tabi ki hedefimiz daha iyisi ve daha güzeli. Vatandaşlarımızın sağlığını önemsememiz bizim insani görevimiz. Sağlık alanında Gaziantep'i en iyi noktaya getirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

"SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞMESİ GEREK"

Sağlık turizminin şehir ekonomisini canlandıracağını sözlerine ekleyen Koçer, şöyle devam etti:

"Şu anda büyük bir hastane projesinin yapımı devam ediyor. Bunun takipçisiyiz. Biz seçimlere girerken söz verdik. Çılgın proje olarak açıkladık. Bin 500 yataklı büyük bir bölge hastanesi Gaziantep'e kazandırılacak ama onun dışında mevcut hastanelerimizin eksikliklerinin takipçisi olacağız. Sağlıktaki başarımızın algı olarak yükselmesini istiyoruz. Önemli olan Gaziantep'te sağlık turizmin gelişmesi. Bununla birlikte şehir ekonomisin canlanması. Mümkün olursa diğer ülkelerden buradaki başarılı çalışmaları görerek hasta getirilmesi. Bu şekilde marka olunur. Türkiye'de daha önce yurt dışına hastalar giderdi. Ama bugün bu hastalar Türkiye'de tedavi oluyorlar. Çok başarılı doktorlarımız var. Çok modern hastanelerimiz var."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başhekim Ömer Aykut, ziyaret sırasında hastanenin sorunlarını paylaşma imkanı bulunduğunu söyledi. Koçer'e hastaneyle ilgili sorunları aktaran Başhekim Ömer Aykut, ziyaretle ilgili olarak;"Milletvekilimize ziyaretinden ötürü teşekkür ediyoruz. Bize motivasyon sağladı. Bizim daha çok hastane olarak mekan sorunumuz var. Pratisyen hekim eksiğimiz var. Onları gelişmesi ve giderilmesi noktasında görüş bildirdim. Destek verirlerse memnun oluruz. Çünkü bin 200 tane hasta baktığımız bir acilimiz var. Bunu da 7-8 tane pratisyen hekimle çeviriyoruz. Ayrıca burası bir turizm hastanesi. İran'dan ve Iraktan, Suriye'den hastalarımız geliyor. Günlük 5 bin civarında hasta bakıyoruz. Çevre illerden Şanlıurfa'dan Adıyaman'dan Kahramanmaraş'tan ve Kilis'ten hastalar geliyor."

gaziantep-saglikta-marka-olmak-istiyor-3700951_o.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2183 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim