• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Gaziantep'te doktora bıçaklı saldırı

Gaziantep'te doktora bıçaklı saldırı
Gaziantep'te 17 yaşındaki bir hasta yakını, dedesinin ölümünden dolayı suçladığı doktoru kalbinden ve boynundan bıçakladı. Ağır yaralanan doktor hemen ameliyata alındı.

Tedavi gördüğü Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 1 hafta önce hayatını kaybeden 85 yaşındaki dedesinin ölümünden 28 yaşındaki göğüs cerrahisi uzmanı Ersin Arslan'ı sorumlu tutan M.G. (17), takip ettiği doktoru poliklinikte hastaların gözü önünde ekmek bıçağıyla kalbinden ve boynundan yaraladı. Ağır yaralanan Dr. Arslan, meslektaşları tarafından hemen ameliyata alındı. Kaçmaya çalışan zanlı M.G. ise polis tarafından yakalanarak çocuk polisine teslim edildi.

Gözyaşlarına boğulan hastane çalışanları ve vatandaşlar hayati tehlikesi bulunan doktora kan vermek için seferber olurken, hastanede yoğunluk oluşması nedeniyle polis kalabalığı dağıttı.

VALİ ATA BİLGİ ALDI

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne gelerek bıçaklanan göğüs cerrahisi uzmanı Ersin Arslan hakkında başhekim Ali Güven Fincan'dan bilgi aldı.

Bir süre başhekimlikte kalan Vali Erdal Ata, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz'dan da olayla ilgili bilgi aldı. Vali Ata, hastane çıkışında basın mensuplarının soruları üzerine, olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını da belirterek, "Tamamen cehaletten kaynaklanan bir olay. Arkadaşlarımın bana verdiği bilgiye göre, bir hafta on gün kadar önce 80 yaşlarındaki kanser hastası dedesi burada tedavi olmuş. Dedesi tedaviden sonra hayatını kaybetmiş. Bundan kaynaklanan bir olay olduğu belirtiliyor. Maalesef çok üzücü bir olay ve temennimiz bu tür olayların ilimizde de ülkemizde de yaşanmaması" diye konuştu.

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'DAN DOKTORA SALDIRIYA TEPKİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde Göğüs Cerrahi Uzmanı olarak çalışan Dr. Ersin Arslan'a saldırılması olayıyla ilgili açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Akdağ, Göğüs Cerrahi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'a saldırılması olayıyla ilgili yaptığı açıklamada, insan hayatına hizmet edilen bir kurumda, görevi yaşatmak olan bir doktorun alçakça bir saldırıya uğramasını vicdan sahibi kimsenin kabul edemeyeceğini belirtti. Akdağ, "Hekimlerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız 75 milyon insanımıza, insanüstü gayretlerle hizmet etmeye çalışıyor. Sağlık hizmetlerinde sağlanan yüzde 76'lık vatandaş memnuniyetinde, sağlık çalışanlarının alın terinin büyük yeri olduğu unutulmamalı. Bakanlığımız her ne şartta olursa olsun hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza yapılan saldırılara hiçbir zaman sessiz kalmayacak ve sağlık kurumlarında şiddeti önlemek amacıyla tedbirlerini en etkin şekilde almaya devam edecek" dedi.

Bu tür olayların tekrarlanmaması için halkın da sağlık kurumlarındaki şiddete karşı sesini yükseltmesi gerektiğini ifade eden Akdağ, halkın kendilerine hizmet eden sağlık çalışanlarının güvenliğine sahip çıkmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Akdağ, "Yaşanan saldırıda ağır yaralanan meslektaşım Ersin Arslan'a Allah'tan şifa diliyorum. Başta değerli eşi olmak üzere tüm sağlık camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Bu haber toplam 3078 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim