• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Gazze'de fosfor bombalı katliam!

Gazze'de fosfor bombalı katliam!
İsrail, Gazze'yi vurmaya devam ediyor. Savaş uçakları, şehrin en büyük hastanelerinden Aksa Şehitleri Hastanesi'ne bomba yağdırdı

İsrail'in 14 günlük saldırılarında ölenlerin sayısı 530'u geçti. Ambulanslar, İsrail izin vermediği için bombardıman altındaki Şecaiyye'den cesetleri alamıyor.

İsrail ordusunun pazar günü sivil katliamı yaptığı Tuffah, Şecaiyye ve Zeytun semtlerini fosfor bombalarıyla vurduğu belirtiliyor.

Vefa Hastanesi Müdürü Basman Elashi, "İsrail yeni bazı kimyasal maddeler kullanıyor. Elimizdeki ilaçlarla bunlara müdahale edemiyoruz. Doktorlarımız bunları tedavi edemiyor. İsrail fosfor bombası kullanıyor, bu doğru" dedi.

Al Jazeera Muhabiri Vael Duhduh, "Şecaiyye semtinin kuzeydoğusu yoğun bombardıman altında. Şaif bölgesi fosfor bombalarıyla vuruluyor. Gazze sağlık ekipleri bölgeye girişin imkansız olduğunu söylüyor. Hareket eden hayvanlar dahi hedef seçiliyor. Korkunç bir bombardıman var. Hiçbir hedef gözetmeksizin sivillerin yaşadığı evler hedef seçiliyor. Tanklardan da ateş açılıyor" notlarını aktardı.

İSRAİL HASTANE VURDU!

İsrail ordusu, Aksa Şehitleri Hastanesi'ni bombaladı. Savaş uçakları, Gazze'nin en büyük hastanelerinden Aksa Şehitleri Hastanesi'nin üçüncü katına bomba yağdırdı. 5 Filistinli hasta öldü, 15 kişi yaralandı.

DIŞİŞLERİ'NDEN ŞECAİYE AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'nin Şecaiye Mahallesi'ne yaptığı saldırı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Aralarında çocukların da bulunduğu 60'tan fazla masum insanın hayatını kaybetmesine, 400'e yakın kişinin yaralanmasına ve yaklaşık 35 bin kişinin yerlerinden edilmesine yol açan, İsrail'in Gazze'nin bizim için de tarihi önemi haiz Şecaiye mahallesine dün gerçekleştirdiği menfur saldırıyı lanetliyoruz.

İsrail'in Filistin halkına karşı uyguladığı toplu cezalandırmanın en acımasız noktaya ulaştığı sözkonusu katliamı şidettle kınıyoruz. Şecaiye'de hayatını kaybeden kardeşlerimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

İsrail Filistin halkına yönelik saldırılarını derhal durdurmalıdır. Taraflar arasında bir an evvel kalıcı bir ateşkes sağlanmalıdır. Ülkemiz, çatışmaların sona erdirilmesi ve sükunetin tesis edilmesi için girişimlerini aralıksız sürdürmektedir" denildi. 

GAZZE'DE SEKİZ AYLIK BEBEK ÖLDÜRÜLDÜ

Ayrıca Beyt Hanun bölgesi de ateş altında. Sadece pazartesi ölen 50 kişiden en az yedisi çocuk. Bunlardan biri de sekiz aylık bir bebek. Ambulanslar hâlâ Gazze’nin kuzeyinde bombalanan bölgelere ulaşmaya çalışıyor.

İsrail hareket halindeki araçları hedef aldığı için bombardıman sonrası çıkan yangınlar da söndürülemiyor.

İsrail askerleri, Gazze halkına kenar semtleri terk ederek iç bölgelere gitmeleri için çağrı yapıyor. Gazzeliler ise bombardıman sürdüğü için evlerinden dışarı çıkamıyor.

İsrailli yetkililer, Gazze’deki iki ayrı saldırıda beş İsrail askerinin öldüğünü açıkladı. Hamas adına açıklama yapan bir yetkiliye göre ise, 10 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze’den fırlatılan füze de İsrail’in Sedirut bölgesindeki bir eve isabet etti.

SAĞLIK EKİPLERİ REFAH'TA BEKLİYOR

Mısır hükümeti Avrupa’dan gelen ve Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze’ye girmek isteyen sağlık gruplarının başvurularını ikinci kez reddetti. Sağlıkçılar Refah Sınır Kapısı'nda beklemeye devam ediyor.

İsrail saldırılarını protesto etmek isteyen grupların bugün Kudüs ve Batı Şeria’da toplanması bekleniyor. İsrail polisi, Mescid-i Aksa ve çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı. Her iki bölgede "Üçüncü İntifada" için çağrı yapılıyor.

8 Temmuz'dan bu yana devam eden saldırılarda 528 kişi öldü, 3 bin 200 kişi yaralandı. İsrail ordusu, bu süre boyunca 2 bin 800 hedefi vurduklarını açıkladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4174 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim