• BIST 9530.47
  • Altın 2484.038
  • Dolar 32.5285
  • Euro 34.8667
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 19 °C

"Geçmişte yaşanan sorunlar milletimizin hafızasında"

"Geçmişte yaşanan sorunlar milletimizin hafızasında"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK, özel hastanelerdeki sorunlar ve yeni düzenlemeler hakkında açıklamalar yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK, özel hastanelerdeki sorunlar ve yeni düzenlemeler hakkında açıklamalar yaptı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, özel sağlık kuruluşlarının hastalardan aldığı katkı payının yüzde 30 olarak uygulanması konusunda bir şüphe bulunmadığını bildirdi. Çelik, yüzde 30 oranında yapılacak bir değişikliğin Bakanlar Kurulu kararı ile mümkün olabileceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 'Sağlıkla Gelinen Nokta ve Yapılacak Düzenlemeler' konulu toplantıya katıldı. Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özel sağlık kuruluşlarının aldığı yüzde 30'luk katkı payının oranında bir değişiklik olup olmayacağının sorulması üzerine Çelik, "Yüzde 30'luk sınırlama Bakanlar Kurulu'na verilen yetki neticesi çıktı. Bu konu, Bakanlar Kurulu Kararı olduğu için yine Bakanlar Kurulu'nun değerlendireceği bir konudur. 1 Temmuz itibari ile ise yüzde 30 olarak yürürlüğe girmiştir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu konudaki görüşünün tüm sektör temsilcileri tarafından çok iyi bilindiğinin altını çizen Bakan Çelik, "Yüzde 30 uygulaması ağırlıklı olarak sağlık personelinin durumundan kaynaklanan, Sağlık Bakanlığı'nın verileri doğrultusunda ortaya çıkan bir tablodur. Şu anda yüzde 30 olarak uygulanacağına da bir şüphe yoktur" diye konuştu.

Özel sağlık kuruluşlarının hastalardan aldıkları katkı payları konusunda 1 Temmuz 2008 tarihine kadar hiçbir sınırlama bulunmadığına dikkat çeken Çelik, şöyle devam etti: "Bir ameliyat için hastane 5 milyar istiyorum diyebiliyordu, vatandaş da veriyordu. Şimdi yüzde 30'luk bir sınırlama var. Vatandaş 10 katı, 5 katı verirken, şimdi 1 katı bile değil, yüzde 30'unu veriyor. Bu oranın artırılması zaten en fazla bir katına kadar olabilir. Yani ameliyat 500 milyon ise özel sektör en fazla 1 milyar isteyebilir."

Bakan Çelik, paket fiyat uygulaması ile ilgili yöneltilen bir soru üzerine ise uygulamanın 4 Ağustos tarihinde Danıştay tarafından iptal edildiğini hatırlattı. Çelik, 4 Eylül tarihine kadar iptal gerekçelerini büyük ölçüde karşılayacak yeni bir sağlık uygulama tebliğinin hayata geçeceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2160 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim