• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Geleceğin sağlık vizyonu Ankara'dan yükseliyor

Geleceğin sağlık vizyonu Ankara'dan yükseliyor
Medexcon 2015 Medikal Ürünler ve Sağlık Hizmetleri Kongre ve Fuarı 02-04 Aralık 2015 tarihleri arasında ilk kez olarak Ankara ATO Kongre ve Fuar Merkezi’nde TG EXPO Uluslararası Fuarcılık A.Ş. organizasyonuyla gerçekleşecek.

İSTANBUL, TÜRKİYE – 20.08.2015 – Medexcon 2015 Medikal Ürünler ve Sağlık Hizmetleri Kongre ve Fuarı 02-04 Aralık 2015 tarihleri arasında ilk kez olarak Ankara ATO Kongre ve Fuar Merkezi’nde TG EXPO Uluslararası Fuarcılık A.Ş. organizasyonuyla gerçekleşecek. Fuarın, tedarikçiler ve uluslararası distribütörleri de kapsayan çok geniş bir katılımı sağlayarak geleceğin sağlık teknolojileriyle ilgili profesyonelleri bir araya getirmesi bekleniyor.

Sağlık Turizmi Profesyonelleri Tıbbi Ekipman Tedarikçileriyle Başkent’te Buluşuyor

2014 yılı TÜRSAB verilerine göre ülkemizi medikal amaçlarla ziyaret eden turistlerden elde edilen gelir hasta başına 9 bin dolar iken, özel sektörde bu rakam 12 bin dolara yükseliyor. Raporda belirtildiğine göre; 2013’te Türkiye’ye sağlık turizmi için gelenlerin sayısı 300.000, 2014 yılı için ise hedef 400.000 kişi. Ancak bu rakama saç ekimi, plastik cerrahi gibi sağlık merkezlerine kendi inisiyatifleriyle gelen kişiler de eklendiğinde rakam 2013 yılında bile 480.000’e ulaşıyor. Rapora göre medikal turistlerin en çok yöneldikleri branş göz hastalıkları, aynı branş için en çok ziyaret edilen iller ise sırasıyla İstanbul, Antalya ve Ankara. Medikal turizmin önemli kentlerinden olan Ankara, sağlık turizmi ve tıbbi ekipman tedarikçilerini MEDEXCON 2015’te bir araya getirecek.

Fuara Kimler Katılıyor?

MEDEXCON 2015, Akıllı Sağlık Sistemleri, Akıllı Hastaneler, Hastane ve Ameliyathane Ekipmanları, Teşhis ve Görüntüleme, Fizyoterapi ve Ortopedik Ürünler, Dezenfektan ve Sağlık Malzemeleri gibi sağlık sektörünün geleceğini belirleyen alanlarda ürün ve hizmet sunan katılımcı firmalara ev sahipliği yapıyor. Nurel Grup, Medonica Grup ve Mixta Grup gibi sektörün önde gelen firmaları MEDEXCON 2015 katılımcıları arasında.

Geleceğin Sağlık Dünyası Nasıl Şekillenecek?

IBM Çözümler Zirvesi 2013 raporuna göre uzaktan hastalık yönetimi teknolojisi sayesinde, hastaların hastane ve doktora bağımlı olmadan yaşamaları mümkün. Geleceğin sağlık dünyasında bireyler daha fazla kendi sağlığından sorumlu hale geliyor. Akıllı telefonlarda bulunan sağlık uygulamaları, taşınabilir ve giyilebilir tıbbi cihazlar, sağlık danışmanı aynalar, akıllı kapsüller ve bilgiye anında erişim imkânı sağlayan teknolojiler raporda geleceğin tıbbi uygulamaları olarak sunuluyor. Raporun verdiği bilgilere göre, hastane yatış süresinde %22 azalma, riskli ölüm oranında %7 azalma ve ortalama teşhis zamanında %40 iyileşme bekleniyor. En son ve en yeni teknolojiler, akıllı hastaneler, akıllı ilaçlar ve sağlık sektöründe kullanılan bilişim sistemleri konularında katılımcı profiline sahip olan MEDEXCON 2015’in, ziyaretçilerine geleceğin sağlık sistemlerini inceleme imkânı sunması bekleniyor.

MEDEXCON 2015, Katılımcıları Bilgilendiriyor

Sağlık Endüstrisi’nde Yapısal Dönüşüm, Sağlık Turizminin Geliştirilmesi, Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik Programları gibi Türkiye’nin 10. Kalkınma Planı’nda öncelikli dönüşüm programları listesinde de yer alan gündemdeki en önemli konuların işleneceği konferanslarıyla Medexcon 2015,  sektörel bilgiye ulaşma ve sağlık endüstrisi deneyimlerini paylaşmada önemli bir buluşma noktası oluşturacak.  Sağlık sektörü karar vericileri ve çalışanları, akademisyenler, kamu yetkilileri, hükümet görevlileri, satın almacılar, distribütörler  ve ilgili sektör profesyonellerinin de katılımlarıyla  Medexcon 2015’in sağlık sektörünün en önemli buluşma platformlarından bir tanesi olması öngörülüyor.

TG EXPO Uluslararası Fuarcılık A.Ş. Hakkında  

2008 yılında uluslararası fuarcılık sektöründe faaliyet göstermek üzere fuarcılık deneyimleri 20 yılı aşan kurucuları tarafından İstanbul merkezli olarak kurulan firma, Fransa, İran, Amerika, Katar, Brezilya, Mısır, Güney Afrika, Nijerya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, İngiltere ve Hindistan’da Türkiye’den milli ve bireysel fuar katılımlarını organize etmektedir. Kısa zamanda ciddi bir büyüme kaydeden TG EXPO Uluslararası Fuarcılık Grubu, fuarlarda milli katılım organizasyonları yapmak için bakanlıktan akredite bir şirket olup, işletmelerin ihracat, büyüme, iş geliştirme ve markalaşma süreçlerine organize ettiği küresel fuarlarla katkıda bulunmaya devam ediyor.

Bilgi ve İletişim: Aslı Tunca

TG Ekspo Uluslararası Fuarcılık A.Ş. Pazarlama Müdürü
E-mail :
[email protected]  Tel : +90 216 338 45 25 – 1300

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3488 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim