• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Geleceğin trendi sağlık turizminden 10 kat fazla katma değer

Geleceğin trendi sağlık turizminden 10 kat fazla katma değer
Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı ve Acıbadem Adana hastanesi Direktörü Hüseyin Çelik, sağlık turizminin desteklemelerle normal turizme göre on kat daha fazla katma değer yarattığına dikkat çekti.

Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı ve Acıbadem Adana hastanesi Direktörü Hüseyin Çelik, sağlık turizminin desteklemelerle normal turizme göre on kat daha fazla katma değer yarattığına dikkat çekti. “Geleceğin trendi SAĞLIK TURİZMİ” diyen Başkan Çelik, Adana Sağlık Turizmi Derneği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Ticaret Odası işbirliğiyle 19 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek panele herkesi davet etti.

Tarih boyunca sağlık alanında yetiştirdiği ünlü hekimleri, dünyada saygın üniversiteleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle geçmişten geleceğe köprü olan Adana'nın; Nisan 2010'da kurulan Sağlık Turizmi Derneği ile sağlık alanında hak ettiği noktaya gelmesi amaçlanıyor.

Türkiye'de bir ilde Kamu ve Özel Sektör'ün bir araya gelerek kurduğu ilk geniş katılımlı sivil toplum kuruluşu olan Adana Sağlık Turizmi Derneği aynı zamanda, sağlık turizmi alanında özel çalışmalar yapmak üzere kurulmuş ilk bölgesel dernek olma özelliğine de sahip.

SAĞLIK TURİZMİ ADANA'DA İRDELENECEK

Kentteki sağlık turizminin dinamizm kazanması için aralıksız çalışan Adana Sağlık Turizmi Derneği'nin öncülüğünde; Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Ticaret Odası işbirliğiyle “SAĞLIK TURİZMİNDE SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN ROLÜ ve GÜNCEL GELİŞMELER” konulu panel düzenlenecek. 19 Ağustos Cuma günü saat 14 – 16 arasında Adana Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan panele herkesi davet eden Dernek Başkanı Hüseyin Çelik, panele konuşmacı olarak Sağlık Turizmi Koordinatörlüğü Daire Başkanı Dursun Aydın'ın katılacağını bildirdi.

YURTDIŞINDA YAŞAYANLAR, SAĞLIK İÇİN ADANA'YI TERCİH EDİYOR

Adana’dan hasta göçünün artık tamamen bittiğini ve bu durumun sevindirici olduğunu dile getiren Çelik, yoğun bir şekilde diğer illerden ve yurt dışından hasta kabul ettiklerinin altını çizdi. Adana’daki özel sağlık merkezlerinin hizmet standardı ve kalitesinin arttığını da aktaran Çelik, “Türkiye sağlık turizminde kalkınma hamlesi içerisinde. Son dönemde özel sağlık yatırımları çok büyük ölçekte arttı. Bu bütün Anadolu şehirlerine de yayıldı. Beraberinde hizmet standardı ve kalite de arttı. Yurtdışındaki insanlar artık sağlık hizmeti ihtiyacını Türkiye’den karşılıyor” dedi. Çelik, Adana’nın öncelikli hedefinin Ortadoğu ülkeleri olduğunu kaydederken, bunu Avrupa’nın izlediğinin altını çizdi. Ortadoğu’ya göre teknoloji ve kalite açısından Adana’nın çok üstün olduğunu ifade eden Çelik, Avrupa ile aynı standartlarda olduğumuzu ancak çok daha ekonomik fiyatlarla tedavi olunabileceğini belirtti.
 

Bu haber toplam 3420 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim