• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Gençlik iksiri yiyecekler

Gençlik iksiri yiyecekler
Günlük beslenmenize katacağınız antioksidan ve vitamin deposu besinler biyolojik yaşınızı öne çekebilir. İşte kırışıklıkları ve saçlardaki beyazlamayı engelleyen süper gıdalar.

Yedikleriniz genel görünümünüz üzerinde genetik kadar etkili. Yanlış besinlerin erken yaşta cilt ve bedende ağır tahribat yaparak biyolojik yaşı knolojik yaşın önüne geçirirken, antioksidan ve vitamin deposu bazı besinler de kişiyi olduğundan genç gösteriyor. Tıbben gençleştirici özelliği kanıtlanmış bu besinleri açıklıyorum. Listenin ilk sırasında sebze meyve ve bakliyatlardan seçili besin değerleri yüksek ve düşük kalorili yiyecekler var. Araştırmalar antioksidan özelliği olan ve tam tahıllı yiyeceklerin zamanı durdurma özelliği olduğunu gösteriyor. Yaşı ilerlemiş çoğu insanda A, B1, B2, B3, B12, C, E vitaminleri, folik asit, demir, krom, çinko eksiklikleri görülüyor. Bu vitaminlerin çoğu vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara yakalanma riskini de azaltıyor. Bu besin öğelerinin yaşlılıkta değil orta yaşlarda miktarının artırılması yaşlılık tarihini erteliyor.

Akdeniz tarzı beslenmek sağlıklı

Akdeniz tarzı beslenmek vücudu hem içten hem de dıştan koruyor. cilt, kas ve saç sağlığı üzerinde etkili Akdeniz diyeti zeytinyağı , balık, sebzeler, tam tahıllı, ve ara sıklıkta üzüm ve az şaraba dayalı. Tuz yerine baharatları ve doğal bitkileri tercih ediyorlar yemeklerini bunlarla tatlandırıyorlar. Akdeniz diyeti denilen bu tür beslenme kalp sağlığınızdan hafıza kaybına hatta bir çok kanser türüne kadar sizi koruyan bir beslenme alışkanlığı.

Fazla kilolardan kurtulmaya bakın

Fazla kilolarınızı bırakmak öncelikle eklemlerindeki fazla baskıyı ortadan kaldıracaktır. Kalbinizi zorlamayacak ve olası kanser risklerini azaltacaktır . Yaş ilerledikçe kilo verme zorlaşır çünkü metabolizma yavaşlar ve yaşlandıkça kas kaybederiz. Bütün bu sebepler bize öncelikli olarak fazla kilolarımızı bırakma yolunu gösteriyor.

Sebze en İyİ kırışık önleyİcİ

- Sebzelerdekİ vitamin ve lif, kronik hastalıklardan korur, cildinizi gençleştirir. SAğlam kemikler için koyu renkli sebzeleri tercih edin içeriğinde vitamin K bulunur. Tatlı patates ve havuç vitamin A içerir,gözlerimiz ve cildimizin sağlıklı olmasına destek verir ayrıca mikroplardan korur.

- Süt gibi vitamin D bakımından güçlü içecekler tüketmek kalsiyum emilimimizi arttırır. Bu özellikle östropoz riski olanlar için önemlidir veya kemikleri ince yapılı olanlar için. Yoğurt tüketimi ve süt tüketiminizi arttırın bu kolon, gögüs ve prostat kanseri önleyicidir.

Selahattin DÖNMEZ
[email protected]

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3571 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim