• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

Genel Sağlık Sigortası değişiyor!

Genel Sağlık Sigortası değişiyor!
SGK Başkanı Selim Bağlı, milyonlarca kişi ilgilendiren Genel Sağlık Sigortası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


SGK Başkanı Selim Bağlı, "Gelir testi yapma zorunluluğu kalkıyor. 1 Nisan'dan itibaren tüm vatandaşlarımızı başvurmaları için bekliyoruz. GSS borçları ya tamamen silinecek ya da faizleri silinip ana para 12 taksite bölünecek" dedi. 

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Genel Sağlık Sigortası (GSS) hakkında açıklamalarda bulundu. SGK Başkanı Bağlı, yeni düzenlemenin neler getireceğine ilişkin, 8 Mart’ta  Resmi Gazete’de yayınlanan Kanunun  1 Nisan’da yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, 10 milyonu aşkın vatandaşın 10 yıl boyunca sistem hakkında dile getirdikleri, problem olarak gördükleri ve tespit edilen bütün sorunların yeni düzenlemede çözüme kavuşturulacağına vurgu yaptı.

Genel Sağlık Sigortası’nın önceki sisteminin çeşitli kademelerden oluştuğunu, herhangi bir sigorta koluna dahil olmayan ve gelir tespit yapmayan vatandaşların sisteme otomatikman dahil edildiğini ifade eden Bağlı, geliri asgari ücretin üçte birinden az olanların ise eski sistemde yeşil kartlı denilen statüde sağlık hizmetlerinden faydalandığını dile getirdi.

Yeni düzenleme de sistemi basitleştirdiklerini belirten Başkan Bağlı, “Prim oranını yüzde 12’den yüzde 3’e indirdik. Re’sen  tescil yapıyoruz. Vatandaşlara diyoruz ki, 53,33 lira ödemek şartıyla sizi Genel Sağlık Sigortası kapsamına dahil ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sağlanan bütün Genel Sağlık Sigortası imkânlarına sahipsiniz” şeklinde konuştu.

"BORÇLARIN TAMAMINI 53,33 LİRA ÜZERİNDEN HESAPLIYORUZ"

Başkan Bağlı, geçmişte oluşan borçlarla ilgili de şu açıklamayı yaptı:  “Sistemin en önemli avantajlarından birisinin bu borcu düzeltmiş olmasıdır. 1 Nisan 2017 tarihi itibariyle sistemden dolayı oluşmuş borçların bütün gecikme zamları otomatikman siliniyor. Borçların tamamını 53,33 lira üzerinden hesaplıyoruz. Borcu geriye dönük bu şekilde hesaplıyoruz. Borcunuzu güncelledik, gecikme faizini sildik ana borçta yüzde 3’e göre hesaplandı. İsterseniz bunu 12 ay olarak taksitlendirebilirsiniz. Bunun altını özellikle çiziyorum, herkesten 53 lira ücret almıyoruz. O 53 liralık ücret, bütün aileyi kapsamaktadır.  Genel Sağlık sigortası kapsamına alınan kişiler, üniversite hastaneleri, en pahalı ilaçlar olmak üzere, yurt dışı tedavileri dahil vatandaş sistemin her imkanından yararlanabilir.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7186 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim