• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Genel Sekreter'den şok açıklama: "İsimsiz mektuplar alıyorum!"

Genel Sekreter'den şok açıklama: "İsimsiz mektuplar alıyorum!"
Doç. Dr. Uygun, göreve geldiği 2 aylık süreçte kendisine isimsiz birçok mektup ulaştığını anlatarak, "Bu mektupların büyük bir kısmının çeşitli mihraklar tarafından düzenlenmiş bir kumpastan ibaret olduğunu biliyorum. Bu kumpaslara hiçbir şekilde alet olm

Doç. Dr. Uygun, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Konferans Salonunda düzenlediği basın toplantısında, 28 Kasım 2013 tarihinde Genel Sekreterlik görevine atandığını hatırlatarak, bu görevi kendisine layık gören Sağlık Bakanı, Bakan Yardımcısı ve ilin ileri gelenlerine teşekkür etti.

Yerel bir gazetede 2 gün önce çıkan haberdeki, "Beni buraya ayakkabı kutusu sahipleri getirmedi" cümlesinin kendisine ait olmadığını ifade eden Uygun, "Bu durumun tek açıklaması varsa o da; bilinçli yapılmış bir komplodur. Kötü niyetli yapılmış bir yıpratma çabasıdır. Böyle bir cümle sarf etmediğim gibi devlet memurluğu adabım, profesyonel etik değerlerim, aile terbiyem ve inançlarım gereği böyle bir cümle sarf etmem de mümkün değildir" diye konuştu.

"40 gün önce kurum içi bir toplantıda masumiyetle şahsım için söylenmiş bir söz, içeriği ve manası tamamen değiştirilerek başka yerlere çekilmek istenmektedir. Bu tamamen darbeci zihniyetin arkasında olduğu bir kumpastır. Bu kumpas çerçevesinde habere, 'Sağlıkta paralel yapı mı?' sorusu eklenmiş ve amaçlanan komployu ortaya koymuştur" diyen Doç. Dr. Uygun, hiçbir zaman devlet içinde paralel devlet kurma fikrinde ve çabasında olmadığını vurguladı.

- "Kötü mihrakların karşısında durmayı sürdüreceğim"

Doç. Dr. Uygun, yönettiği kurumda bu türden yapılanmalara müsaade etmediğini, asla da etmeyeceğine dikkati çekerek, şöyle dedi:

"Geçmişim, eğitimim ve bulunduğum ortamlar bellidir. Bu tür yapılanmaları kurmak isteyenlerle bir arada olmam, fikir ve yapı olarak mümkün değildir. Hiçbir zaman da olmayacaktır. 21 yıllık memuriyet hayatım boyunca daima devletime, milletime koşulsuz, şartsız ve maaşım dışında bir karşılık beklemeden hizmet etmeye çalıştım. Hizmet ettiğim tüm kurumlarda her zaman takdir ve hayırla anıldım. Hastalarımdan devletin bir hak olarak tanıdığı fark ücreti de dahil hiçbir şekilde para almadım. Tek gayem hiçbir şekilde ayrım yapmaksızın insanımıza hak ettiği değeri var olan koşullarda en iyi ve uygun hizmeti vererek göstermektir. Bu uğurda ben hatalardan ders çıkarmanın bir erdem olduğu bilinciyle çalışmaya devam edecek ve geçmişte olduğu gibi gelecekte de kötü mihrakların karşısında durmayı sürdüreceğim. Bu komploların bazı basın organlarında yer almasının nedeni hastanelerde yaptığımız yeni düzenlemelerin kimi çevrelerin çıkarlarına dokunması olabilir. Benim bilmediğim başka çıkarcı sebepleri de olabilir."

- "Daha yapacak çok işimiz var"

Doç. Dr. Uygun, Diyarbakır'da 2 ayrı binada hizmet veren Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinin (DEAH) ayrılma sürecinin tamamlandığını belirterek, 2 genel amaçlı hastane olan 2. basamak Diyarbakır Devlet Hastanesi ve 3. basamak DEAH'ın yarından itibaren iki ayrı hastane olarak hizmet vereceğini kaydetti.

Her 2 hastanenin kendi rollerine uygun ve birbirleriyle koordineli olarak çalışacağını, bunun olumlu etkilerini tüm halkın zaman içinde göreceğine işaret eden Uygun, Diyarbakır Devlet Hastanesinin yönetim kadrosunun il içindeki hastanelerden ikinci görevle görevlendirme yoluyla oluşturulduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Uygun, 2 hastanenin ayrılma sürecinde sağlık hizmetinin aksamaması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Bu geçici görevlendirmelerimiz kesinlikle bir personel kıyımı şeklinde olmamıştır, olamaz da. Buradaki amacımız iyi bir hizmet sunmak için uygun kurumsal yapılar oluşturmaktır. Nerede olursanız olun birileri faydalı işler yapmak isterken, onun mücadelesini verirken az da olsa bazı insanlar da sürekli rahatsızlık duyabilirler. Yolumuz uzun bir yol. Daha yapacak çok işimiz var. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz. Yakın bir gelecekte ilimizdeki sağlık hizmetinin insanımızın hak ettiği yere geleceğini göreceksiniz. Üzülerek belirtmeliyim ki; seçim atmosferine girdiğimiz bu günlerde bazı çevreler kurumum ve şahsım üzerinden hükümetimizi ve bakanlığımızı yıpratmak istiyor olabilir. Dünyanın en büyük ve en iyi sağlık politikalarını hayata geçiren hükümetimize ve bakanlığımıza küçük bir leke dahi gelmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Doğruları ve gerçekleri her zeminde söylemeye devam edeceğiz."

- "Bu haberleri kınıyor, milletimizin takdirine bırakıyoruz"

Doç. Dr. İbrahim Uygun, bölgeden olmadığını, 5 yıl önce Diyarbakır'a gönüllü olarak geldiğini belirterek, tek amacının bu topraklarda yaşayan insanlara hizmet etmek olduğunu anlattı.

"Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri olarak Diyarbakır'daki sağlık hizmetini gelişmiş ülkelerdeki seviyeye ulaştırmak için çalışıyorum. Bunun için hükümetimizin başlattığı büyük sağlık reformunu ekibimizle Diyarbakır'da en iyi şekilde uygulamaya kararlıyız. Bu durumdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullanan Uygun, hiçbir ayrım yapmaksızın dünya standartlarında, insana yaraşır bir sağlık hizmeti sunmanın kendileri için büyük bir şeref ve onur kaynağı olacağını kaydetti.

Doç. Dr. Uygun, yerel bir gazetede bugün "Yalanın belgesini bacanaklar çürüttü" başlığıyla yer verilen habere ilişkin de "Haberin içeriğine bakıldığında aynı kötü mihraklar tarafından yapılmış bir kumpastır. Benim dönemimde ataması yapılmış hiçbir sözleşmeli personel yoktur. Kişilerin özlük haklarına müdahale içeren bu haberleri aynı şekilde kınıyor ve milletimizin takdirine bırakıyoruz. Söz konusu haberlerin tamamının kötü mihrakların arkasında olduğu bir kumpastan ibaret olduğunu kamuoyu ile paylaşırım" şeklinde konuştu.

- Bu yıl hedeflenen projeler

Doç. Dr. Uygun, Diyarbakır'da bu yıl için planladıkları projelere ilişkin şu bilgileri verdi:

"İkinci basamak sağlık hizmetlerimizi yarından itibaren Diyarbakır Devlet Hastanesinde vermiş olacağız. 3. basamak sağlık hizmeti olarak da DEAH yarından itibaren hizmet vermeye başlayacak. Tüm hastanelerimizin 2014 yılı içinde gerekli olan hemen hemen tüm tıbbi cihaz ve donanımlarını bu yıl içinde inşallah karşılayacağız. İlde çocuk açık kalp ameliyatlarının yapılmasını sağlama hedefimiz mevcut. Böbrek nakline ek olarak karaciğer naklinin yapılmasını da sağlamak üzere çalışmalarımız var. Kanser erken teşhis ve tedavi merkezlerinin güçlendirilmesi, çocuk ve yetişkin için robotik yürüme merkezinin kurulması, Şehir Hastaneleri Projesinin yürürlüğünün hızlandırılması, ağız ve diş sağlığı merkezi için 3'üncü bir poliklinik binasının açılması, Kadın Doğum Hastanesinde tüp bebek merkezinin kurulması, DEAH'ta eğitim kliniklerini ve eğitim görevlilerinin sayısının artırılması, Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezinin Diyarbakır'da kurulması, fizik tedavi spor hekimliği ve robotik yürüme merkezinin yeniden yapılandırılması, endoskopi ünitesinin yeni cihazlarla güçlendirilip yeniden inşası, ROP tanı ve tedavi merkezinin açılması, el cerrahi merkezi için çalışmaların başlatılması, DEAH'ın insana yaraşır çevre düzenlemesinin yapılması."

- İsimsiz mektuplar

Doç. Dr. Uygun, göreve geldiği 2 aylık süreçte kendisine isimsiz birçok mektup ulaştığını anlatarak, "Bu mektupların büyük bir kısmının çeşitli mihraklar tarafından düzenlenmiş bir kumpastan ibaret olduğunu biliyorum. Bu kumpaslara hiçbir şekilde alet olmayacağım. Sizlere de değişik mihraklar tarafından değişik haberler iletilmiş olabilir. Bunu sizleri tenzih ederek söylüyorum" dedi.

"Çıkan haberlerle ilgili suç duyurusunda bulunacak mısınız?" yönündeki soru üzerine Uygun, şu anda öyle bir şey düşünmediğini ancak özlük haklarını bu konuda saklı tuttuğunu bildirdi.

Doç. Dr. Uygun, yerel bir gazetede bugün yayınlanan haberdeki kişilerle bir akrabalığının olup olmadığı yönündeki soruyu da "Kütahyalıyım. Diyarbakır'daki hiç kimseyle yakınlığım yok. Diyarbakır'da hiçbir akrabam yok. Genel sekreter olarak bize bağlı hiçbir arkadaşımızla sözleşme imzalamadım, yeni bir atama yapmadım. Habere konu arkadaşlar benden önce atanmışlar. Birbirleriyle bacanakmış, arkadaşmış gibi haberleri özlük haklarına, kişilerin maneviyatlarına ve mahremiyetlerine bir tecavüz olarak görüyor ve bu haberleri kınıyorum" diye yanıtladı.

- "Hastanelerimize tekrar yetki verdik"

"İhale şeklinde bir değişiklik olacak mı?" sorusuna ilişkin de Doç. Dr. Uygun şunları söyledi:

"Merkeziyetçilikten yana değiliz. Bize bağlı 15 hastane var. Bu hastanelerin tüm ihtiyaçlarını bizlerin karşılaması mümkün değil. Bu konuda tüm hastanelere yazı gönderdik. Bir limit koyarak acil ihtiyaç dahilinde tüm alımlarını kendi çabalarıyla yapmaları için onları yetkilendirdik. Bu olması gereken birşey. Tıbbi cihaz alımı için kurduğumuz komisyonlarımız mevcut. Tıbbı sarf malzemesi için de komisyonlarımız var. Bu komisyonlar çalışmalarına devam edecek. Ancak tıbbi sarf malzemesinde biz hastanelerimize tekrar yetki verdik. Sağlık hizmeti kesintisiz yapılması gereken bir hizmet. Hizmet aksaması ve hasta mağduriyeti olmaması için hastanelerimiz kendi bütçeleri çerçevesinde gerekli alımları kendileri yapacaklar."

Doç. Dr. Uygun, "Kumpastan söz ettiniz. Neden göreve başlar başlamaz böyle bir kumpas yapıldı sizce?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Göreve geliş sebebimiz Diyarbakır'daki sağlık hizmetini belli bir noktaya getirmektir Bu özveri ve kararlılık gerektiren bir çabadır. Bu konudaki kararlılığımızı hem çalışanlarımız hem diğer kişiler görüyor. Bundan dolayı da bazı kişiler rahatsız olabilirler. Bu da gayet doğal. Bunlarla ilgili hiçbir şey yapmayacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Tüm enerjimizi Diyarbakır'daki sağlık hizmetinin kalitesinin artırılması yönünde harcayacağız. Bu konuda inanın ben ve ekibim geceli gündüzlü çalışıyoruz. Bu konuda kararlıyız. Sağlık hizmetimizin bu yıl içinde nerelere geldiğini göreceksiniz. 2 aylık sürede ciddi yol aldık. Bunun meyvelerini hem bizler hem sizler özellikle de halkımız yavaş yavaş görmeye başlayacak. Dimdik ayaktayız, dimdik çalışmaya deva deceğiz. Kötü mihraklar veya haset eden kişiler kesinlikle bu yoldan bizi alıkoyamayacaklar."

Bu haber toplam 2879 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim