• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Girişimsel İşlemler Web Servisi ve Hastane Klinik Protokol İşlemleri Özet Web Servisi hakkında duyuru

Girişimsel İşlemler Web Servisi ve Hastane Klinik Protokol İşlemleri Özet Web Servisi hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Girişimsel İşlemler Web Servisi ve Hastane Klinik Protokol İşlemleri Özet Web Servisi hakkında duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Girişimsel İşlemler Web Servisi ve Hastane Klinik Protokol İşlemleri Özet Web Servisi hakkında duyuru yayımlanmıştır;

Bakanlığımızın Hastanedeki Klinik işlemlerini güncel olarak takip edebilmek adına açmış olduğu Hastane Klinik Protokol İşlemleri Özet web servisi ile Hastane Girişimsel İşlemler Web Servisleri konusunda Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından yayınlanan yazılar aşağıdaki linklerde yayınlanmıştır.

Bu bağlamda Hastane Girişimsel İşlemler Web Servisindeki verileri daha iyi analiz edebilmek adına yeni parametreler eklenmiş olup, ilgili servisin versiyon 2.0'ı yayınlanmıştır. Söz konusu servisin versiyon 2.0 ait dökümanları aşağıdaki linkte yayınlanmış olup, yine aşağıdaki adreste test işlemine açılmıştır. Test işlemleri kurumların kendi kullanıcı adı ve şifreleri üzerinden işlem kabul etmektedir. Söz konusu servisin üretim ortamı 15 Haziran 2012 Cuma günü saat 18:00'den sonra açılacak olup bu tarihten sonra üretim ortamına yeni veri modeline göre veri kabul edecektir. Ayrıca hem değişen veri yapısı nedeniyle hemde 01 Ocak 2012 tarihinden itibaren kurumlarda oluşan verilerin değerlendirilmesi amacıyla söz konusu servise 01 Ocak 2012 tarihinden (Daha önce gönderilen veriler dahil olmak üzere) itibaren oluşan tüm veriler gönderilecektir. Geriye dönük verilerin gönderilmesi işleminin en geç 15 Temmuz 2012 tarihine kadar bitirilmesi gerekmektedir. Bu tarihten itibaren gönderilen veriler üzerinden değerlendirme yapılacak olup, yine bu tarihten itibaren günlük veri gönderim esasına devam edilecektir.

Girişimsel işlemler ile ilgili bir diğer konu ise yeni açılan web servis işlemi ile ilgilidir. Bu işlem aylık olarak hekime ait oluşan puan ve döner sermaye miktarlarını içermektedir. Konuyla ilgili kılavuzda talep edilen verilerin yine servisin ilgili işlem adımı kulalnılarak iletilmesi gerekmektedir. Bu işlem ile ilgilide yine Ocak-Şubat-Mart-Nisan-Mayıs ayının verileri geriye dönük olarak bildirilmeli, bugünden sorna oluşacak veriler ise takip eden ayın ilk on günü içerisinde ilgili web servis aracılığı ile iletilmelidir.

Hastane Klinik Protokol İşlemleri Özet servisi ise yine 01 Ocak 2012 tarihinden bugüne kadar oluşan tüm klinik özet işlemlerini toplayabilecek şekilde yeniden düzenlenmiştir. Servisin veri modelinde herhangi bir değişiklik olmamakla birlikte, web servisi geriye dönük veri alacak şekilde 15 Haziran 2012 tarihi saat 18:00'den sonra üretim ortamında açılacaktır. Bu bağlamda söz konusu servise bildirimi yapılmamış günlere ait verilerin gönderilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte bugüne kadar gönderilen veriler üzerinde de değişiklik yapılabilecektir. Gönderilmeyen günler ve gönderilen verilerin içeriğine http://snkds.saglik.gov.tr adresindeki raporlardan inceleme yapılabilecektir. Bu raporlarda Sağlık Net, Hastane Klinik Protokol İşlemleri ve TSIM deki ilgili klinik sayıları karşılaştırmaları mevcuttur.

Bilgilerinize,


Test adresi :

http://www.sagliknet.saglik.gov.tr/HastaneKlinikProtokolIslemleriTest/services/hastaneklinikprotokolislemleriws

Dökümanlar için tıklayınız.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından yayınlanan yazıyı görmek için tıklayınız.

Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yazıyı görmek için tıklayınız.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 39246 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim