• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Görevde Yükselme Sınavı (Şube Müdürlüğü Unvanı) Sonucuna Göre Yerleştirme

Görevde Yükselme Sınavı (Şube Müdürlüğü Unvanı) Sonucuna Göre Yerleştirme
Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Görevde Yükselme Sınavı (Şube Müdürlüğü Unvanı) Sonucuna Göre Yerleştirme ilan metni ve münhal kadrolar yayımlandı.

Görevde Yükselme Sınavı (Şube Müdürlüğü Unvanı) Sonucuna Göre Yerleştirme

İlan Metni

Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarının merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine tabi olarak görev yapan personelden Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde öngörülen hükümler ve 10/03/2015 tarihli ve 22671628/774.05/24 sayılı Bakanlık Makamı Onayı doğrultusunda Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol neticesinde 28/06/2015 tarihinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapılmıştır.

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 12 ve 13 üncü maddesine göre şube müdürlüğü unvanı için yazılı sınava müteakip gerçekleştirilen sözlü sınav neticesinde başarı sıralaması oluşturulmuş ve 450 adet Şube Müdürü unvanı kadrosu için tercih yapmaya hak kazanan kişilere ait sonuçlar her adayın kendi nüfus cüzdanı bilgileri ile görebileceği şekilde Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden ulaşılarak açıklanmıştır.

Ekte ilan edilen münhal kadrolara aşağıda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde; görevde yükselme yazılı ve sözlü sınavlarında başarılı olup tercih yapmaya hak kazanan 450 aday arasından tercihte bulunanların başarı sıralamasına göre yerleştirme ve atama işlemleri yapılacaktır.

1- Yerleştirme işlemleri için tercih başvuruları 14 Aralık 2015 Pazartesi günü başlayıp 21 Aralık 2015 Pazartesi günü saat 18:00 ‘de sona erecektir. Adaylar Bakanlığımız Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden tercihte bulunabileceklerdir. Yerleştirme başvurusu için fiziki evrak gönderilmeyecektir.

2- Personel Bilgi Sisteminde (PBS) tercih başvurusunda bulunanlar, başvuru son tarih ve saatine kadar kesinleştirme işlemi yapabilecektir. Kesinleştirme işlemini yaparak son başvuru tarih ve saatine kadar tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar kesinleştirme işlemini sistem üzerinden geri alarak tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir.

Adaylardan kesinleştirme işlemini ilan edilen son başvuru tarih ve saatine kadar gerçekleştirmeyenlerin tercihlerinde en az bir münhal kadro bulunması halinde kesinleştirme işlemleri başvuruların bitiminde sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Son başvuru tarih ve saatine kadar hiç tercihte bulunmayan adaylar yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

3- Yerleştirme işlemi ;

a) Adaylar, ilan edilen tüm münhal yerlere tercihte bulunabilecektir. Adayların tercihleri doğrultusunda başarı sıralaması esas alınarak yerleştirme işlemi yapılacaktır.

b) Yerleştirme işlemlerinde öncelikle yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmış olup başarı puanlarının eşit olması halinde sırasıyla hizmet süresi fazla olanlara, daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara, üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara öncelik verilerek başarı sıralaması oluşturulmuştur. Yerleştirme işlemi bu sıralamaya göre adayların tercihleri dikkate alınarak yapılacaktır.

c) Ekteki kadroların sıralaması İl Sağlık Müdürlükleri, Halk Sağlığı Müdürlükleri ve İlçe Sağlık Müdürlükleri şeklindedir.

d) Adaylar “başarı sıralamama göre sadece tercih ettiğim kadrolara yerleşmek istiyorum, tercihlerimin dışındaki münhal yerlere yerleşmek istemiyorum” seçeneğini işaretleyecektir.

e) Adaylara ilan edilen bütün münhal kadroları tercih edebilme imkanı sağlanmıştır. İlan edilen münhal kadro sayısından daha az tercihte bulunan adaylar, tercihte bulunmadıkları diğer münhal kadrolara yerleştirme işleminden feragat etmiş sayılacaktır.

4- Adayların yerleştirme işlemleri 23 Aralık 2015 Çarşamba günü Noter huzurunda yapılacaktır.

5- Bu yerleştirme sonucu yerleşenlerin mükteseplerine uygun kadro derecesi bulunamaması hâlinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 45 inci maddesine göre, münhal bulunan diğer kadro derecelerine atamaları yapılacaktır. Bu şekilde de atama imkânı olmayanların ise hakları saklı kalmak kaydıyla durumlarına uygun kadro iptal/ihdas yapıldıktan sonra atamaları gerçekleştirilecektir.

6- Ataması yapılan personel, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 62. ve 63. maddelerinde düzenlenen süreler içerisinde göreve başlamakla yükümlüdür. Mezkur maddelerde belirtilen sürelerde göreve başlamayan personelin atamaları iptal edilecektir.

7- Personel atandıkları yerde en az iki (2) yıl süre ile fiilen görev yapmadıkları takdirde nakil talebinde bulunamayacaktır.

8- Personelin, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına başvurusu sırasındaki beyanı esas kabul edildiğinden, yerleştirme sonucu yerleşenlerden, atanma şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanlar ile atama yapılıncaya kadarki dönemde atanma şartlarını kaybedenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak; atama yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

 

Görevde Yükselme Sınavı (Şube Müdürlüğü Unvanı) Sonucuna Göre Yerleştirme Takvimi

SIRA

TARİH

AÇIKLAMA

1

 14 Aralık 2015 Pazartesi

 21 Aralık 2015 Pazartesi

 P.B.S. Üzerinden başvuruların yapılması

2

 22 Aralık 2015 Salı

 Başvuruların değerlendirilmesi

3

 23 Aralık 2015 Çarşamba

 YERLEŞTİRME SONUÇLARININ İLANI

 

İlan metni için tıklayınız 

Münhal kadrolar için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4390 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim