• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Göreve gelmeyen icapcı doktor hakkında suç duyurusu

Göreve gelmeyen icapcı doktor hakkında suç duyurusu
Konya'da kolu kırılan torununu acil olarak göründüğü hastanede görevli icapçı doktorun muayene için gelmediğini ileri süren Seyit Güner, görevini ihmal ettiği iddiasıyla ortopedist M.T. hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Konya'da kolu kırılan torununu acil olarak göründüğü hastanede görevli icapçı doktorun muayene için gelmediğini ileri süren 56 yaşındaki Seyit Güner, görevini ihmal ettiği iddiasıyla ortopedi uzmanı doktor M.T. hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Torunun başka bir hastaneye götürerek tedavi ettiren Seyit Güner, maddi ve manevi tazminat davası açtı. Hastane yönetimi de doktor hakkında soruşturma başlattı.

Yaşadıkları olayları anlatan Seyit Güner 12 Ekim tarihinde torunun parkta oynarken düşerek sol kolunu kırdığını söyledi. Acil olarak Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdıklarını belirten Güner, "Acil servisteki pratisyen doktor Y.U. muayene ederek röntgen filmi çektirdi. Yapılan kontrolde torunun kolunda parçalı kırık olduğunu söyledi. O gün acilde görevli olan ancak hastanede olmayan İcapçı doktor M.T.'nin gelerek hastayı görmesi gerektiğini söyledi. Bizim yanımızda doktora telefon açtı. Çocuğun durumunu anlatarak hastaneye gelmesi gelmesi gerektiğini söyledi. Ancak hastaneye gelemeyeceğini ve çocuğun kolunun alçıya alınıp gönderilerek 15 gün sonra muayene için gelmesini istedi. Biz de hastanede görevli doktorun nasıl hastaneye gelmediğini görevini ihmal ettiğini söylememize rağmen acil durumdaki torunum 2 saat boyunca hastanede bekledi." diye konuştu.

İcapçı doktorun gelmemesi üzerine hastaneden ayrılma kararı aldıklarını anlatan Seyit Güner, "Çıkarken evraklara icapçı doktorun gelmediğini yazarak ayrıldık. Özel bir hastane götürdük. Orada acil olarak ameliyata alındı ve koluna platin takıldı. Devlet hastanesinde yapılabilecek olan bir cerrahi müdahaleyi acil olmasına rağmen yaptıramayıp da özel bir hastanede yaptırmanın bedeli olarak 2 bin liraya yakın para talep edildi ve parayı ödedim." ifadelerini kullandı.

İcapçı doktor M.T. hakkında görevini ihmal ettiği için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurunda bulunduklarını ve bakanlığa şikayet ettiklerini belirten Seyit Güner, ayrıca maddi ve manevi tazminat davası açtıklarını da vurguladı. Hastane yönetimi ise yapılan şikayet üzerine doktor hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.

ZEKİ DURSUN-KONYA

Bu haber toplam 5069 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim