• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Görüntüleme merkeziydi Philips'in Ar-Ge ve eğitim üssü oldu

Görüntüleme merkeziydi Philips'in Ar-Ge ve eğitim üssü oldu
15 yıl önce ultrason merkezi olarak kurulan Sonomed Tıbbi Görüntüleme Merkezi artık, Philips'in Ar-Ge ve eğitim üssü. Ortadoğu'daki hastaneler de görüntü incelemelerini Sonomed'de yaptırmak istiyor.

15 yıl önce ultrason merkezi olarak kurulan Sonomed Tıbbi Görüntüleme Merkezi artık, Philips'in Ar-Ge ve eğitim üssü. Ortadoğu'daki hastaneler de görüntü incelemelerini Sonomed'de yaptırmak istiyor.

Yaklaşık 15 yıl önce 3 arkadaşın ultrason merkezi olarak kurduğu Sonomed Tıbbi Görünteleme Merkezi, Philips'in hem Ar-Ge hem de eğitim üssü oldu. Philips, yaklaşık 1.5 yıl önce geliştirdiği tüm yazılım ve cihazları denemesi için anlaştığı Sonomed'e tüm dünyadan hekimlere yeni görüntüleme teknolojilerini öğretme görevini de verdi. Bugüne kadar Philips'in görüntüleme cihazları ile ilgili eğitimleri İsrail Hayfa Üniversitesi'nde gerçekleştirdiğini belirten Sonomed'in kurucularından Semih Aytaçlar, "Eğitim merkezi olmak üzere Philips ile el sıkıştık. Anlaşma ile Philips'in Ortadoğu ve Avrupa'daki tek eğitim merkezi olduk. Anlaşmaya göre teknolojilerini öğretme görevini Sonomed üstlenecek" açıklamasını yaptı.
 
Ortadoğu ve Avrupa için tek merkez
Sonomed, kurulduğu yıldan itibaren piyasanın üstünde bir hızla görüntüleme cihazlarını yenileyerek hastaların uğrak yeri, doktorların ise mezuniyet sonrası eğitim aldığı bir kuruma dönüştü. Kurulduğu yıllarda Türkiye'de o dönem çok sık rastlanmayan dopler ultrason cihazlarını hizmete sokan şirket, her yıl yapılan yaklaşık 2 milyon dolarlık yeni cihaz yatırımıyla tomografi gibi diğer görüntüleme teknolojilerini de bünyesine kattı. 15 yılda 4 bin vakaya ulaşan Sonomed Tıbbi Görüntüleme Merkezi ve Laboratuvarı, bu konuda dünya devi olan Philips'in de dikkatini çekti. Philips önce Sanomed'e yeni geliştirdiği ürünleri piyasaya sürmeden denetleme görevini verdi. Sonomed, bu anlaşma sayesinde hem Philips'e eksiklerini rapor etti hem de hastalarına son teknolojiyle hizmet imkânı sundu. Birbirini tetikleyen bu zincirde yeni teknolojilerden faydalanmak isteyen hasta sayısı arttıkça Philips de Sonomed'le Ar-Ge çalışmalarına derinlik kazandırdı. Aytaçlar, işbirliğinin içeriğini şöyle anlattı: "Öğrenci eğitimleri karşılığında daha piyasaya sürülmeyen software'ler ve deneme aşamasındaki cihazlar ilk kez buraya gelmeye başladı. Dünyada piyasaya sürülmeden önce tüm programları biz deneyebiliyoruz. Eksikleri tespit edip onlara bildiriyoruz."
 
Ortadoğu hastaneleri danışmanlık istiyor

Aytaçlar, son yapılan anlaşmayla birlikte, Philips'in Ortadoğu ve Avrupa'daki tek eğitim merkezi haline geldiklerini dile getirdi. Yaklaşık 2 yıldır deneyimlerini merkezi bir sistem üzerinden de paylaşan Sonomed, İstanbul ve İzmir'deki 2 görüntüleme merkezinin daha teknolojik denetimleri, personel eğitimleri ve görüntü çözümlemelerini yapıyor. Aytaçlar, oluşturdukları bu kalite kontrol ağının yurtdışından da teklifler aldığını söyledi. Özellikle Ortadoğu'daki hastanelerin görüntü incelemelerini Sonomed'de yaptırmak istediğini anlatan Aytaçlar, sistemi oluşturmak için gereken yatırımı değerlendirme aşamasında olduklarını belirtti. Türkiye'de incelenen vakaların yarıya yakınını kendilerinin yürüttüğünü ifade eden Aytaçlar, en büyük avantajlarının devletle iş yapmamak olduğunu vurguladı. Aytaçlar, "Gücümüzü butik bir danışma merkezi olmaktan alıyoruz. Devletle işbirliği yaptığınız zaman, o fiyatlarla teknolojiyi yenilemek zorlaşıyor. Ayrıca, kalite düştüğü için butik hizmet isteyen hastalarınızı da kaçırıyorsunuz" diye konuştu. İleride üniversite ve hastanelerle işbirliği yapmak istediklerini de belirten Aytaçlar, bunun için sağlık politikasının netleşmesini beklediklerini ifade etti.

Bu haber toplam 4133 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim