• BIST 9490.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Göz alerjisi uyarısı

Göz alerjisi uyarısı
Şırnak Devlet Hastanesi'nde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Emine Kaya, zararsız gibi gözükse de ev tozu, polen ya da tüy gibi maddelerin bazı bünyelerde göz alerjisine neden olabileceğini söyledi.

Şırnak Devlet Hastanesi'nde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Emine Kaya, zararsız gibi gözükse de ev tozu, polen ya da tüy gibi maddelerin bazı bünyelerde göz alerjisine neden olabileceğini söyledi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Emine Kaya, normal şartlarda zararsız olan ev tozu, polen ya da tüy gibi maddelerin bazı bünyelerde reaksiyon geliştirerek göz alerjisine neden olabileceğini belirtti. Göz alerjilerinin tedavilerinin büyük bir titizlikle gerçekleştirilmesinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Kaya, şu bilgileri verdi:

"Polenler, küfler, toz, tüy gibi materyaller havadan gelen alerjenler olarak sayılabiliyor. Böylelikle vücudumuza hava yolu ile kolaylıkla giriş yapabiliyor, aslında zararlı olmayan bu maddeler yabancı olarak algılanarak bir tepki ile karşılaşıyorlar. Böylelikle alerjik reaksiyon dediğimiz tablo ile karşı karşıya kalınıyor. Alerjik reaksiyon hiç de masum olmayan ve kontrol altına alınamazsa ölümcül tablolarla sonuçlanabilen bir rahatsızlıktır."

Göz kuruluğu konusunda da önemli uyarılarda bulunan Kaya, "Eğer sıcak veya soğuk bir ortamdaysanız gözyaşının bir kısmı uçup gider. Özellikle sıcak havalarda çok çabuk buharlaşır ve dolayısıyla göz çok çabuk kurur. Göz hastalıklarına yakalanmamak için havanın direk karşıdan göze doğru vurmasını engellemeli, suni gözyaşları kullanmalı, bir de kapalı bir ortamda bulunuluyorsa ortamı nemlendirmek gerekirr" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3919 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim