• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Gözaltı morlukları kozmetikle geçmez

Gözaltı morlukları kozmetikle geçmez
Gözaltı ve çevresinin koyu renkli ve morumsu bir görünüme sahip olmasının kişinin yaşlı ve depresif görünmesine yol açtığını belirten Dr. Nuri Battal,..

Gözaltı ve çevresinin koyu renkli ve morumsu bir görünüme sahip olmasının kişinin yaşlı ve depresif görünmesine yol açtığını belirten Dr. Nuri Battal, "Kozmetik ürünler fayda sağlamaz, morluklar için en iyi tedavi yöntemi lazer ve basit bir ameliyat" dedi.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Dr. Nuri Battal, göz çevresi morluklarına karşı bilgi vererek gözaltı morluklarından da kurtulmanın yöntemlerini açıkladı.

Dr. Nuri Battal, göz çevresi morluklarının genetik olduğunu ifade ederek, bu morlukların nasıl ortaya çıktığını şöyle anlattı: "Gözaltı morluğu olan kişilerin genellikle anne ve babalarında da bu vardır. Bazen ailede olmadan sadece hastada aniden ortaya çıkabilir. Açık tenlilerde olmakla beraber esmer tenlilerde daha sık rastlanan bir durumdur. Göz çevresindeki kan damarlarının cilde yakın olması, yada yağ torbalanması nedeniyle bu damarlarda dolaşımının iyi olmaması gibi nedenlerle kan toplanması sonucu görülebilir."

Gözaltı morluklarının stres, yorgunluk, uykusuzluk, sigara, alkol kullanımı ve botox uygulamaları ile oluşabileceğini ifade eden Battal, kozmetik ürünlere ilişkin ise, "Gözaltında ve göz çevresinde dolaşımı hızlandırıcı, hücreleri yenileyen kozmetik ürünler kullanmak morlukları biraz hafifletebilir ama ciddi bir fayda sağlamaz. Çoğunlukla hastayı oyalamaktan başka bir işe yaramaz" dedi.

Morluklar için en iyi tedavi yönteminin lazer tedavisi veya basit bir ameliyat olduğunu kaydeden Dr. Battal, gözaltı morluğu ameliyatlarına ilişkin ise şu bilgileri verdi: "Tedavi yöntemi hastaya göre seçilir. Hastanın durumuna göre bazen her ikisi birden uygulanarak bunlardan büyük oranda kurtulmak mümkündür. Uygulanacak tedavi hastadan hastaya değişmektedir. Bazı hastalara sadece lazer, bazılarına sadece ameliyat, bazılarına da her ikisini birden uygulamak gerekir. Ameliyatla torbalanmaya neden olan yağ dokuları yer değiştirilerek daha düzgün görünüm sağlanır. İyileşme 5-7 gün kadar sürer. Tam sonuç alınması birkaç ayı bulabilir. Sadece lazer yapılan hastalarda bazen birkaç seans tekrarlamak gerekebilir. Tedavi sırasında hasta kesin olarak güneşten uzak durmalıdır."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5571 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim