• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 8 °C

Gözde alerjiye dikkat!

Gözde alerjiye dikkat!
Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Müfit Tarakçı, kaşıntı ve kızarıklıklara neden olan polen ve kimyasalların birikmesini önlemek için gözün bol su ile yıkanmasını tavsiye etti.

Konya Hospital Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Müfit Tarakçı, mevsim itibari ile bu dönemlerde sıcak havalara ve rüzgar bağlı polenler, toz ve kimyasalların gözde yanma, sulanma, kaşınma, kızarma gibi şikayetleri beraberinde getirdiğini söyledi. Bu şikayetlerle karşılaşmamak için alınacak önlemleri hatırlatan Doktor Tarakçı, "Alerjinin tam bir tedavisi dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Semptomatik tedavi dediğimiz hastanın şikayetini azaltmak amacıyla yapmış olduğumuz tedaviler var. Burada alerji meydana gelmeden alınması gereken tedbirler önemlidir. Özellikle polenlerin ve kimyasal maddelerin gözde birikmesini önlemek amacıyla hastalarımızı gözlerini bol su ile yıkamalarını öneriyoruz. Özellikle evleri havalandırırken sabahları polenlerin yoğun olduğu dönemlerde pencereleri çok fazla açmayıp ilerleyen saatlerde açılmasını, dışarda giymiş olduğumuz kıyafetleri eve geldiğimiz zaman çıkartıp, bol su ile gözlerimizi yıkamayı tavsiye ediyoruz. Bunun yanında alerjiye bağlı şikayetleri gidermek amacıyla kullanmış olduğumuz bazı damla ve merhemlerimiz var. Yetersiz olduğunda sistemik ilaçlar da kullanmak durumunda kalabiliyoruz. Alerji basit gibi görünen ama zaman zaman sıkıntılı problemler oluşturan bir hastalık. İhmal edilmemesini, şikayetlerin yoğun olduğu zamanlarda doktora başvurmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3934 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim