• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Gözde Grubu, Kuşadası Hastanesi ile sağlık turizminde büyüyecek

Gözde Grubu, Kuşadası Hastanesi ile sağlık turizminde büyüyecek
Çeşitli illerde 5 hastane ve 1 tıp merkezi bulunan Gözde Sağlık Grubu, Kuşadası’nda hem yerli hem de yabancı turistlere yönelik önemli bir sağlık yatırımına imza atıyor.

Gözde Sağlık Grubu olarak sağlık turizmi konusunda büyük bir yatırıma hazırlandıklarını açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, tam donanımlı ve 150 yatak kapasiteli Gözde Kuşadası Hastanesi’nin 2016 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Hastanenin, Kuşadası merkezde toplam 15 bin metrekare alan üzerine kurulacağını belirten Kalı, “Hastanemiz A’dan Z’ye tam donanımlı olacak. Yaklaşık 40 milyon liralık bir yatırım söz konusu. İçinde yoğun bakım, onkoloji, radyoloji, MR, diyaliz merkezi, tomografi ve 4 ameliyathanesi bulunacak. Türk ve yabancı hekimler karma olarak çalışacak. 40’ın üzerinde uzman hekimle birlikte toplam 300 personel istihdam edilecek” diye konuştu.

YABANCI DOKTORLAR DA HİZMET VERECEK

Sağlık turizminde doğru tanı ve tedavi uygulamak için iletişimin çok önemli olduğunu dile getiren Op. Dr. Kenan Kalı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hastaların kendini evinde hissetmesi için çalışıyoruz. Hastane bünyesinde yabancı dil bilen hekimlerimizin yanı sıra; yabancı doktorlarımız da hizmet verecek. Kuşadası gemi turizmi, doğal ve tarihi güzellikleri ve inanç turizmiyle önemli bir çekim merkezi haline geldi. İlçeye yabancılar da yerleşmeye başladı. Gemi seferleriyle gelen turistlere yönelik günü birlik tedaviler için servis hizmeti de sağlayacağız. Bunun için önemli tur şirketleriyle anlaşmalar gerçekleştiriyoruz.”

"SAĞLIK PAKETLERİ OLUŞTURACAĞIZ"

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, bölgenin sağlık turizmindeki potansiyelini artırmak ve farklı ihtiyaçlara cevap vermek için sağlık paketleri de oluşturacaklarını söyledi. Kalı, Türkiye’ye tatil için gelen turistin hastane hizmetlerini karşılamaktan çok hastaların tedavi için Türkiye’ye gelmesini sağlayarak ülkemize katma değer kazandırmak istediklerini ve saç ekimi, göz ve diş tedavisi gibi hizmetler için de tatil paketleri oluşturduklarını kaydetti.

Sağlık sektörünün birçok farklı dalı olduğunu bunun en önemlilerinden birinin de geriatri (yaşlılık hekimliği) olduğunu ifade eden Op. Dr. Kenan Kalı, Norveç ABD ve Avrupa ülkelerinde yaygın olan yaşlı bakım merkezlerinin benzerini Ege Bölgesi’ne kazandıracaklarının altını çizdi. Yurt dışında yaşlı bakımının çok pahalı olduğunu ve Türkiye’de aynı kalitede daha uygun maliyetlerle bu hizmeti verebileceklerini vurgulayan Kalı, “Kuzey ve Güney Ege aksında, oksijeni bol Kaz dağları, termal bölgeler, deniz kenarları, ormanlık alanlar gibi çok uygun lokasyonlar bulunuyor. Türkiye’de geriatrik merkezler alanında önemli bir açık var” dedi.

SAĞLIK TURİZMİNDE 4T FARKI

Tümör, travma, transplantasyon ve turizm alanlarından yola çıkarak ’4T’ adını verdikleri projeyle sağlık alanında sık karşılaşılan sorunlara öncelik vereceklerini açıklayan Op. Dr. Kenan Kalı, 4T projesine ilişkin şu bilgileri verdi:

“Birinci T; tümör. Çağımızın hastalığı olan tümör yani onkolojiye yatırım yapacağız. İkinci T; travma. Hareketin ve kazaların olduğu yerde çok fazla karşılaştığımız bir konu ve travma hastanesi olacağız. Üçüncü konu, organ nakillerine çok fazla ihtiyaç duyuluyor. Transplantasyon (organ nakli) hastanesi olacağız. Dördüncü T ise benim çok önem verdiğim turizm yani turizm sağlığı ve sağlık turizmi konusunda yatırım yapacağız.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6752 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim