• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Gözlerinizi bilgisayar ekranından korumanın 5 yolu

Gözlerinizi bilgisayar ekranından korumanın 5 yolu
ABD'de gözlük sanayii üreticiler ticaret birliği olan Görme Konseyi, bilgisayar, akıllı telefon ya da tabletlerin neden olduğu göz sorunlarını en aza indirerek gözü korumaya yardımcı olacak 5 önemli konuya dikkat çekiyor.

Uzun süreli bilgisayar, akıllı telefon gibi teknolojik aletlerin kullanımı bilgisayar görme sendromu olarak da kabul edilen dijital göz kasılmasına neden oluyor. ABD'nin Virginia eyaletinde bulunan Görme Konseyi, fiziksel sorunları en aza indirerek göz sağlığının korunmasına yardımcı olabilecek basit ama etkili yöntemleri açıkladı. Konseye göre, bu ipuçlarını dikkate alarak göz sağlığını korumak mümkün.

Gözlerinizi kırpın: Ekrana bakıldığında çoğu gözlerin kurumasını engelleyen göz kırpmak unutuluyor. Göz kırmayı hatırlamak zor olsa da sürekli gözlerin kırpılması gerektiği ifade edilerek gözlerin kuruması engellenebilir. Gözlerin kuruluğunu engellemek için kullanılacak göz damlası oldukça yararlı ve basit bir yöntemdir.

Okuduğunuz metni büyütün. Bilgisayar ya akıllı telefonunuzu kullanarak bir metin okuduğunuz zaman kendinizi şaşı yapıyor ve ekrana daha fazla yaklaşıyorsunuz. Bu durum yorulmanıza ve baş ağrısı çekmenize neden oluyor. Metinde yer alan harflerin büyüklüğü ve renk zıtlığı okumayı kolaylaştırarak fiziksel sorunlar yaşamanızı engeller.

20 kuralını uygulayın. 20 dakika çalıştıktan sonra 20 saniyelik bir mora verin ve bu süre içinde 20 adım atarak çevrenizde bulunan nesnelere bakın. Aynı mesafeden uzun bir süre ekrana bakmak, bu sürenin ardından farklı bir noktaya bakıldığında göz kaslarının hareket etmesini engeller. Bunu önleyebilmek için sık sık çevrenizde bulunan nesnelere bakmak gerekir.

Gözlerinizi mavi ışığa maruz bıraktığınız süreyi sınırlandırın. Bu durumu engellemek diğer maddeleri yerine getirmek kadar kolay olmasa da gözleri mavi ışıktan korumak farklı yollarla gerçekleştirilebilir. Uzun bir süre ekrana baktıktan sonra beyaz bir kağıda bakarak gözlerinizi dinlendirebilirsiniz. Parlama karşıtı filtreler ve bilgisayarınıza ya da bilgisayarınıza indirebileceğiniz mavi ışığı engelleyen uygulamalar sayesinde gözlerinizi koruyabilirsiniz.

Bilgisayar ekranınızı doğru yere yerleştirin. Bilgisayar ekranınızı yaklaşık bir metre uzağa, ekranın ortasını ise göz hizanızdan yaklaşık 13 santimetreye denk gelecek şekilde yerleştirin. Bu konumlandırma görsel kasılmayı ve boyun ile sırt ağrılarını en aza indirmeye yardımcı olacak.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3145 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim