• BIST 9530.47
  • Altın 2476.509
  • Dolar 32.4779
  • Euro 34.7869
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Gözlerinizi gripten koruyun

Gözlerinizi gripten koruyun
Gözde virüsler kızarıklık, sulanma, yanma, batma, göz kapaklarında şişlik, ışık hassasiyeti gibi bulgulara sebep olurlar.

Soğuk algınlığıyla beraber gözde kızarıklık, yanma, batma, göz kapaklarında şişlik, ışık hassasiyeti ve sulanma gibi bulguların da ortaya çıkabileceğini söyleyen Dünyagöz Etiler Hastanesinden Op. Dr. Serpil Parmaksız, "Soğuk algınlığı dediğimiz durum geçirilmekte olan viral bir üst solunum yolu enfeksiyonunu tanımlar. Öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve bazen ateşle seyreder. Bu bulgular bağışıklık sistemimizin virüslere verdiği bir çeşit cevaptır. Gözde ise bu virüsler kızarıklık, sulanma, yanma, batma, göz kapaklarında şişlik, ışık hassasiyeti gibi bulgulara sebep olurlar. Çoğunlukla soğuk algınlığının düzelmesiyle bu bulgular düzelir. Bazen bu viral enfeksiyonla birlikte bakteryel enfeksiyonlar da görülebilir. Bu gibi durumlarda tedavi gerekebilir" dedi.

Gözü sık ovuşturmayın

Soğuk algınlığı boyunca ellerin sık yıkanması ve gözle temasının mümkün olduğunca azaltılması ve ağır göz makyajından kaçınılması gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Parmaksız, sözlerini şöyle sürdürdü: Soğuk algınlığı bulaşıcıdır. Yine göz enfeksiyonu da kolaylıkla çevremizdekilere bulaşabilir. Elleri sık yıkamak , ortak eşya kullanmamak, gözlere temastan kaçınmak bulaştırıcılığı azaltabilir. Bu dönemde kontakt lens kullanılmamalıdır. 3 gün süren ve geçmeyen sulanma yanma batma, çapaklanma şikayetlerinde ise bir göz hekimine başvurulmalı. Gözde oluşan enfeksiyonların antibiyotik veya damla gibi ilaçlarla tedavi edebilir ancak erken müdahalenin büyük önem taşıdığını unutmamak gerekiyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3034 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim