• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Gribe karşı doğal çare

Gribe karşı doğal çare
Sonbaharın gelişiyle yaşanan hava değişiklikleri grip vakalarının artmasına ve çoğumuzun perişan olmasına yol açıyor. Bu duruma düşmemek için doğal desteklerden yararlanmak daha iyi sonuç veriyor

Ceyda ERENOĞLU

ETRAFIMIZ gripli kişilerle dolu. Grip oluşturan virüslerle buna direnen bağışıklık sistemi birbirini alt edebilmek için büyük savaş veriyor. Grip virüslerinin, hastalık oluşturabilmek için üst solunum yolu mukozasına (yüzeyine) tutunmak zorunda olduklarını söyleyen uzman doktor Elif Güveloğlu, "Mukozaya tutunamayan grip virüsü, kişiyi hasta edemiyor. Bu nedenle grip virüsü ile her karşılaşan kişi grip olmuyor. Virüslerin insan üst solunum yolu mukozasına tutunabilmek için çok çeşitli teknikleri bulunsa da bu hamle karşısında insan vücudundaki bağışıklık ordusu da boş durmayarak üst ve alt solunum yolları mukozasına virüslerin tutunmasını engelleyen bir dolu madde salgılıyor" diyor.

Güveloğlu, meyankökü ve zencefil gibi bitkilerde bulunan farklı aktif maddelerin, virüslerin solunum yolu mukozasına tutunmasını engellediğini belirterek bu iki doğal destekten hazırlanan çayın griple savaşta çok etkili sonuç verdiğine dikkat çekiyor. Hem meyankökünün hem de zencefilin demlenme süreleri uzun olduğu için aktif fitokimyasalların çaya geçmesi için kısık ateşte 20-30 dakika demlenmeleri gerekiyor. Aynı özelliği gösterip solunum yolları mukozasını rahatlatan bir diğer tanıdık bitkinin ıhlamur olduğuna dikkat çeken Güveloğlu, "Griple savaşı kolaylaştırmak için meyanköklü, zencefilli ve ıhlamurlu kış çayı tüketin" diyor. Limon ve mandalina kabuklu zencefilli limonata ile soslu tarhana çorbası da gribe yakalanmamak için tüketilmesi gereken içecek tarifleri arasında bulunuyor.

grip.png

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5939 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim