• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Grip ve nezle zatüreye dönüşebiliyor

Grip ve nezle zatüreye dönüşebiliyor
Uzmanlar, kışın halk arasında yaygın olarak görülen soğuk algınlığı hastalıklarının bağışıklık sistemi düşük olan çocuklarla, kanser ve şeker hastalarında zatürreye yol açabildiğini belirtiyor.

Gözde İzmir Hastanesi doktorlarından Dahiliye Uzmanı Dr. Gökhan Akgül, kışın çok sık görülen ve halk arasında nezle, grip olarak bilinen soğuk algınlığı hastalıkları hakkında önemli bilgiler aktardı. Soğuktan korunmanın önemli olduğunu ifade eden Akgül, soğuk algınlığı hastalıklarının bazı kişilerde zatürreye yol açabileceğini söyledi. Hastalığın nasıl ortaya çıktığını ve korunma yollarını anlatan Dr. Akgül, "Soğuk algınlığı, özellikle çocuklar ve yaşlılarda ortaya çıkan grip ve nezle olarak bildiğimiz ateş, boğaz ağrısı, burun akıntısı, hapşırma ve öksürük gibi şikayetlerin seyrettiği bir hastalıktır. Hastalık akciğerleri etkileyen ağır tablolara kadar gidebilir. Bu rahatsızlık, çocuklar ya da kalp ve şeker hastalarında, 65 yaş üstü kişilerde zatürreye kadar varabilir" diye konuştu.

KENDİNİZİ SOĞUKTAN KORUYUN

"Salgının olduğu dönemlerde kanser ve şeker hastalarının maske takması gerekli" diyen ve hava kirliliğinin yüksek olduğu havalarda bu rahatsızlığı olan hastalara dışarı çıkmamaları konusunda uyaran Dr. Gökhan Akgül şunları söyledi:

"Özellikle risk grubundaki çocuk, yaşlı ve kronik hastalığı olanların soğuktan kendilerini korumaları gerekiyor. Giyim tarzlarına dikkat etmeleri gerekiyor. Çok fazla soğuyup terlemeyi önermiyoruz. Bir anda üşüyüp terleme bağışıklık dengesini bozarak virüse yakalanmayı hızlandırabiliyor. Bağışıklık sistemi düşük olan çocuk, yaşlı, kalp ve kanser hastaları grip aşısı yaptırmasında büyük fayda var. Bol C vitamini ve sıvı tüketilmesini öneriyorum. Hastalığa yakalandığımızda mutlaka istirahat edilmeli. Bunlar viritük hastalıklar olduğundan bu hastalıkların antibiyotik tedavisi yok. Yaşlı hastaların soğuk algınlığı durumunda hemen doktora başvurmalarını öneriyoruz. Çünkü hastalık çok hızlı ilerleyebiliyor."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5629 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim