• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

GÜLDER üyesi gönüllü doktorlar, Gine Bissau'da 200 ameliyat yaptı

GÜLDER üyesi gönüllü doktorlar, Gine Bissau'da 200 ameliyat yaptı
TİKA desteğiyle, GÜLDER üyesi 11 uzman doktor, sağlık taraması için gittikleri Afrika'nın en az gelişmiş ülkelerinden biri olan Gine Bissau'da insanların kalbini kazandı.

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA) desteğiyle, Kütahya Sağlık Eğitim Kültür Çevre ve Yardımlaşma Derneği(GÜLDER) üyesi 11 uzman doktor, sağlık taraması için gittikleri Afrika'nın en az gelişmiş ülkelerinden biri olan Gine Bissau'da insanların kalbini kazandı.

Her açıdan yardıma ihtiyacı olan ülkede, çeşitli branşlarda 200'e yakın ameliyat yapan doktorlar, 10 gün boyunca insanları sağlık taramasından geçirdi. Özellikle Kütahya halkına ve kurumlara teşekkür eden GÜLDER Başkanı Dr. Kayahan Bolel, "Bu ülkeye gitmeden yaklaşık 1 ay önce yardım için resmi işlemleri hallettik ve duyuru yaptık. İnsanlarımız o kadar duyarlı davrandı ki; şu ana kadar Türkiye'den yurt dışına en büyük ve kapsamlı yardım Gine Bissau'ya gitmiş oldu. Bu da bizi son derece memnun etti. " şeklinde konuştu.

"5 TON İLAÇLA GİTTİLER"

Özellikle eczacıların ilaç bağışı konusunda ciddi katkıları olduğunu dile getiren Bolel, "5 ton ilaç toplandı. Bu konuda eczacı arkadaşlar en büyük destekçimiz oldu. Ayrıca TİKA ile birlikte gerçekleştirdiğimiz proje sonucu Gine Bissau'nun başkenti Bissau'ya ve Gabu'ya 30 adet hasta yatağı ve bir adet ultrason cihazı hibe edildi. TİKA, bu vesilesiyle ülkemizin ne kadar yardımsever ve güçlü bir ülke olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. " dedi.

Gine Bissau'daki temasları hakkında bilgi veren GÜLDER Başkan Yardımcısı Dr. Bircan Savran da, çok güzel karşılandıklarını vurguladı. 11 doktor, 6 yardımcı personel ve 9 tercüman olmak üzere toplam 26 kişinin çalıştığını belirten Dr. Savran, "Kütahya'nın yanı sıra, Uşak, Afyonkarahisar ve İstanbul'dan da katılım oldu. Tüm ekip gerçekten fedakar bir şekilde çalıştı. Orada bulunduğumuz süre içerisinde 114 katarakt, 300 diş çekimi, 54 büyük ameliyat ve 27 sünnet yapıldı. Toplamda 10 bin kişi muayene edildi. " ifadesini kullandı.

Dr. Savran, beslenme yetersizliği olan çocuklara mama ve şekerleme türü yiyecekler de dağıttıklarını söyleyerek, "İnsanlar Türk ekibinden çok memnun kaldı. Orada üst düzey yetkililerle görüşme imkanımız oldu. Çok memnun oldukları için götürdüğümüz Türk bayraklarından birini vermediler ve bir daha gelene kadar hatıra olarak saklayacaklarını söylediler. Ayrıca, hediyeleşme kültürleri olmadığı halde hastane yönetimi memnuniyetinden dolayı bize hediye verdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. " diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2087 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim