• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Günde 10 bin hastaya hizmet verecek dev kampüs, Marmara Üniversitesi'nde kuruluyor

Günde 10 bin hastaya hizmet verecek dev kampüs, Marmara Üniversitesi'nde kuruluyor
Türkiye'nin en kapsamlı 'Sağlık Eğitim Kampüsü', Marmara Üniversitesi bünyesinde inşa edilecek.

Kampüste, 720 yataklı hastane ve eğitim binalarının yanı sıra 200 kişilik 4 yıldızlı yurt binası ve 2 bin araçlık otopark yer alacak. Hastalar, bütün fakültelerin toplandığı tek kampüste rahatça tedavi olacak.

Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden Marmara Üniversitesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 2015 yılında bitirilmesi planlanan 'Sağlık Eğitim Kampüsü' hem öğrencilere hem hastalara hitap edecek donanımda olacak. Bütün sağlık ve eğitim birimlerini bir arada bulundurmayı planladıklarını vurgulayan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül, ''2011 yılında fakülte ve eğitim birimlerimizin altyapı çalışması ile başlayan projemiz de, acil ile beraber 720 yataklı hastane ve eğitim binaları bulunacak.'' dedi. Ayrıca bin 200 kişilik 4 yıldızlı öğrenci yurdu ve 2 bin araçlık otopark yapılacağını belirten Rektör Gül, sağlık kompleksi projesini 2015 yılında bitirmek istediklerini ve İstanbul'un 15 farklı yerinde bulunan fakülteleri, meslek yüksek okullarını ve enstitüleri bir araya getirmek istediklerini belirtti. Projenin gerçekleşmesiyle birlikte Nişantaşı, Haydarpaşa ve Başıbüyük gibi üç kampüs de bir araya gelecek.

Rektör Gül, özellikle tıp fakültelerinin ayrı yerde olmasının gerek hasta ve yakınlarına gerekse eğitim ve sağlık personeline zaman kaybı yaşattığına dikkat çekti. 'Sağlık Eğitim Kampüsü'nün en büyük yararlarından birini de hastalara kısa sürede hizmet verebilmek olarak açıkladı. Zafer Gül, öğretim üyelerinin de araştırma yaparken bir arada olmalarının önemli bir avantaj sağlayacağı düşüncesiyle bütün sağlık birimlerini bir yerde toplamanın faydalı olacağını söyledi. Modern ve donanımlı bir kompleks amaçladıklarını anlatan Prof. Dr. Gül, kapsamlı bir proje yaptıklarını ve bu komplekste oluşturulacak birimlerde şunların olduğunu açıkladı: "Ar-Ge birimleri, tıp fakültesi (temel tıp bilimleri binası), 720 yataklı eğitim, araştırma ve uygulama hastanesi, diş hekimliği fakültesi, eczacılık fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, sağlık bilimleri enstitüsü, nörolojik bilimler enstitüsü, gastroenteroloji enstitüsü, sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu, genetik ve metabolik hastalıklar araştırma merkezi, epilepsi araştırma ve uygulama merkezi, deneysel araştırma ve hayvan laboratuvarı. Protez ve ortez merkezi, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, sağlık bilimler kütüphanesi, sosyal merkezler ve rektörlük idari birimler, oditoryum, ruh sağlığı yaşamla bütünleşme merkezi, kreş, açık ve kapalı spor alanları."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3358 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim