• BIST 9524.59
  • Altın 2500.666
  • Dolar 32.5483
  • Euro 34.667
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Gündüz uykusu yaşlandırır gece uykusu gençleştirir

Gündüz uykusu yaşlandırır gece uykusu gençleştirir
Yaşlılık izlerini önlemenin, düzeltmekten kolay olduğunu söyleyen Dr. Ümran İleri: Gece karanlıkta uyumak tüm hücreleri yeniler ve anti-aging etkisi yapar...

Yaşlılık izlerini önlemenin, düzeltmekten kolay olduğunu söyleyen Dr. Ümran İleri: Gece karanlıkta uyumak tüm hücreleri yeniler ve anti-aging etkisi yapar. Sabah kalkınca yüzünüze çarpacağınız soğuk su ise cildinizi pahalı kremlerden daha çok tazeler.

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Estetik Rekonstrüktif ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Ümran İleri, genç kalmak ve güzelliğini korumak isteyen kadınlara, servet harcamadan yapabilecekleri antiaging yöntemlerini anlattı.

BASİT YÖNTEMLERLE ERKEN ÖNLEM ALIN
Yaşlılık izlerini önlemek, oluştuktan sonra düzeltmekten daha kolaydır. Bunu sağlamak için 20’li yaşlardan itibaren bazı noktalara dikkat edip önlem almamız gerekiyor. Bu önlemler aslında hiç de zor olmayan, sağlıklı yaşamak isteyenlerin normalde yapmaları gereken şeyler.

SABAHA KADAR OTURUP AKŞAMA DEK UYUMAYIN
Düzenli bir yaşam şart! Birbirine bağlı bir aile ortamında yaşayan, ailesiyle birlikte sofraya oturup yemek yiyen bir genç ile gece gezip gündüz uyuyan bir gencin yaşlanması aynı olmuyor.

SİGARA, ALKOL VE STRESTEN KORUNUN
Yüzünü gerdirmek isteyen 25’lik kızların yüzü gerçekten de 40 yaşındaki kadınlar gibi! Çünkü sigara içiyor, alkol kullanıyor, gece geç yatıp gündüzleri uyuyorlar.

Sabahlara kadar sigara içmek, akşama kadar uyumak gibi hayat düzenine dair çok önemli yanlışlar, cildimizin yaşlanmasına sebep olan faktörlerdir.

Bunları düzene sokabildiğimiz, stresli ortamları aza indirgediğimiz zaman cildimizin yaşlanma hızını yavaşlatabiliriz.

UYKU DÜZENİ DEĞİŞİRSE VÜCUT DENGESİ BOZULUR
Gece uykusu ile gündüz uykusu aynı değildir. Siz bu döngüyü değiştirirseniz; ne yerseniz yiyin, hangi kozmetik ürünleri kullanırsanız kullanın, o içinizden gelen iyileşmeyi öldürüyorsunuz.

Melanin pigmenti, bizim iç döngümüzü sağlayan ve fiziki ve ruhsal anlamda bizi dinç tutan bir hormondur ve ancak karanlıkta salgılanır. Geceleri parlak ışıkta veya gündüz uyumak bu hormon düzeyini düşürüyor. 20 saat de uyusak kendimizi kötü hissederiz.

GÜZELLİK UYKUSU İLE TÜMÜYLE YENİLENİRİZ
Öğlenleri yemek sonrası 5-10 dakikalık şekerleme ya da güzellik uykusu İtalyanlar’ın ve Çinliler’in yaptığı bir uygulama. Bu dönemde cildimizi güzelleştirici hormonlar nedeniyle bu uykuya ‘güzellik uykusu’ deniyor.

Serotonin salgılanıyor ve vücudu canlandırarak mutlu ediyor. Aslında bu 5-10 dakikalık uyku, beynimizde inanılmaz bir deşarj etkisi yaratıyor. Beyin ihtiyaç duyduğu mineralleri alıyor, vücudumuz yenileniyor. Eğer uyumazsak, vücutta yaşlanma başlıyor. 10 dakikalık uykuda vücudumuz tazeleniyor.

YÜZÜNÜZÜ SOĞUK SUYLA CANLANDIRIN
Sabah erken saatlerde soğuk su ile yüzü yıkamak çok etkili bir anti-aging yöntemi. Günde en az 3-4 kez yüzünüzü soğuk suyla yıkayın. Sadece soğuk su veya buzla yüze yapılan masaj, kan akışını artırıcı bir özelliğe sahiptir. Ben yüzümü sık sık soğuk su ile yıkarım. Özellikle ameliyatlardan çıkınca yüzümü soğuk su ile canlandırırım.

ABDEST ALMAK ÇOK FAYDALI
Hayat hücrelerde başlıyor ve yaşlanmayı geciktirmek için hücrelerdeki oksijeni artırmak gerekiyor.

Hücrelerinize oksijen göndermek için el bileği ve dirseklerinizin iç kısmını, ayak bilekleriniz ve boynunuzun arkasını belli aralıklarla soğuk su ile yıkayın. Bu bölgelere buz masajı yaparak da hücrelerin kanlanmasını sağlayabilirsiniz.

Günde 4-5 defa ensenizi soğuk suyla ıslatmak, anti-aging etki yaratır. Bu uygulamayla ayrıca seratonin hormonu salgılayarak kendimizi huzurlu ve mutlu hisseder, ferahlarız.

Beynimize daha fazla oksijen gitmesini sağlayan bu uygulama ile kendimizi yenilenmiş hissederiz. Bu anlamda abdest almak da son derece etkili bir anti-aging’tir.

DUŞA SAĞ BACAKTAN BAŞLAYIN
Soğuk suyla yapılan duş da hücreler için çok faydalıdır. Hatta önce ılık su ile başlayıp sonunu soğuk duşla tamamlayabiliyorsanız çok güzel.

Eğer her sabah duş alıyorsanız kesinlikle sıcak su kullanmayın; ılık suyla duş alın. Sağ bacağınızdan başlayıp suyu giderek soğutun. Çünkü kalbe en uzak nokta sağ ayak parmağınız olduğu için soğukluğu hissetmezsiniz.

İKİ SAATLİK SPOR ETKİSİ
Sağ ayağınızdan başlayarak, giderek suyu soğutun ve yukarıya kadar yıkanın. Vücut şöyle bir ürperecektir. Bu sayede vücudunuzdaki damarlar önce büzülüp sonra genişler. Yani tüm vücuda kan fışkırır.

Kan, vücuda besleyici madde taşır. Duşunuzu soğuk suyla tamamlamak, iki saat yaptığınız egzersizin yarattığı yenilenme ile eşdeğerdedir. Bu sayede vücudunuz yeniden oksijenlenir. Güne soğuk duşla başlamak harika bir anti-aging’tir.

EN UCUZ ANTI-AGING HUZURLU BİR HAYAT
İnsanlarımız hayatı çok koşturarak, çok iddialı, dolayısıyla da çok stresli yaşıyor. Tatil ve sosyal hayat normalde rahatlamamızı sağlayacak zaman dilimleri olmalı ama maalesef durum amacını aşıyor.

Tatil dönüşü kredi borçları ödeniyor, bir sinemaya ya da tiyatroya gitmek için saatlerce trafikte çile çekiyorlar. İnsanlar sürekli mobilya değiştiriyor, eskisinin üzerinden iki yıl geçmeden yeni çamaşır makinesi istiyorlar.

SÜREKLİ YARIŞ HALİNDEYİZ
Yıllarca Amerika’da çalıştım ve orada böyle şeyleri hiç önemsemediklerini gördüm. En zenginleri bile gidip çamaşırlarını çamaşırhane yıkayabiliyor. Ama biz sürekli bir yarış, tüketim ve koşturmaca içindeyiz.

Koşuşturma ve maddi zorluklar bizleri yaşlandırıyor. Basit yaşama dönebilsek her şey daha kolay olacak. Çünkü eğer kendine bakıyorsan, sağlığına dikkat ediyorsan, sade ve huzurlu, kendinle barışık bir hayat sürüyorsan; “Anti-aging yapacağım” diye kendini paralamana gerek kalmaz.

Biz gerçekten kendimizi gereksiz yere çok fazla yiyip bitiriyoruz! Oysa iç huzurumuzu sağlayabilirsek, her şey kendiliğinden geliyor...

SÜT KAYMAĞINDA VAZELİN CEVİZDE PEELİNG ETKİSİ
Ben cilt bakımım için kremlere avuç avuç para ödemiyorum. Kendi hazırladığım bir karışım var ve son derece işe yarıyor. İşte size tarifi:

Sütü kaynattıktan sonra üzerindeki kaymağı (bir kaşık yeterli) alıyorum ve bu vazelin işlevi görüyor. İçine kayısı, ananas ve nar gibi meyveler koyuyorum.

Salatalık, havuç biraz da susam ve çörekotu katıp bunları dövüyorum. Meyveleri mikserden geçiriyorum. Suyunu çekmesi için bir gün buzdolabında bekletiyorum. Peeling etkisi için içine ceviz de koyuyorum.

Bu malzemeleri süt kaymağı ile karıştırıp göz çevresine değdirmeden yüzüme sürüp bir saat bekletiyorum. Bir saat içinde gözeneklerim açılıyor.

Bu karışım yüzünüzü bir hafta boyunca canlandırıyor, peeling yapıyor. Cildinizdeki kanlanma artışını hemen görüyorsunuz. Haftada bir uygulanabilen bu maskeyi her seferinde taze hazırlayın.

ESRA TÜZÜN
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 41090 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim