• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

Güneş dost mu düşman mı?

Güneş dost mu düşman mı?
Her yıl milyonlarca cilt kanseri vakası görülüyor ve uzmanlar cilt kanserinin en büyük nedeninin çocukluk döneminden itibaren maruz kalınan güneş ışınları olduğunu yineliyor...

Her yıl milyonlarca cilt kanseri vakası görülüyor ve uzmanlar cilt kanserinin en büyük nedeninin çocukluk döneminden itibaren maruz kalınan güneş ışınları olduğunu yineliyor, son araştırmalara göre bağışıklık sistemini baskılayan, serbest oksijen radikali üretimi yapan ve doğrudan DNA hasarı yaratan güneş ışınlarından çocukları korumak, yalnızca güneş kremleriyle mümkün değil! Diyetik botanikler ile yapılan araştırmalarla, bunların içinde bulunan bazı doğal bileşiklerin, ultraviyolenin aracılık ettiği cilt kanserlerinin oluşumuna karşı koydukları saptandı.

Bu bileşikleri içeren ve yaz döneminde çocuklar için en iyi koruma sağlayan çocuk ürünleri Türkiyedeki eczanelerde de satılmaktadır.

Çocuk sağlığını korumak ve geliştirmek için geliştirilmiş Nutrigen Çocuk Gelişim Şurupları’nın yaz döneminde, ağızdan alındığında güneş ışınlarından koruyucu özelliğe sahip ürünlerinden Nutrigen Vegy’de bulunan Brokoli ekstresindeki sulforofan, insan cildini ultraviyole radyasyonun oluşturduğu cilt rahatsızlıklarından korumaktadır ve uzmanlar sulforofanın cildin korunma mekanizmalarını aktive ederek UV hasarını azalttığını söylemektedir.

Ayrıca Nutrigen Vegy’de bulunan Havuç ve Ispanak ekstresindeki karotenoidler ciltte antioksidan etkilidir ve serbest oksijen radikali hasarını azaltarak güneş ışınlarının zararlı etkilerinden çocukları korurlar.

Sonuç olarak Nutrigen Vegy içerdiği güneş ışınlarına karşı koruma sağlayan fonksiyonel gıda molekülleri olan nutrigenomikler ile yaz döneminde çocuklar için son derece önemli sağlık koruyucu ve geliştirici bir şuruptur.

Çocukların yaz döneminde Ultraviyole hasarlarından korumak için kullanılacak diğer besin bileşikleri siyah üzüm çekirdeğinde bulunan proantosiyanidinlerdir.

Nutrigen Üzüm içinde bulunan Vitis Vinifera proantosiyanidinleri güneş ışığına bağlı kanser oluşumunu önlerler ve ultraviyolenin oluşturduğu hasarı azaltmak için kullanılacak uygun nutrisyonel bileşiklerdir.

Bu nedenle yaz döneminde Nutrigen Vegy ve Nutrigen Üzüm’ün; antioksidan ve antidejeneratif etkili soya ekstresi ile cilt koruyucu ve besleyici B3 – B5 – C ve E vitamini gibi doğal maddelerle zenginleştirilmiş güneş koruma faktörü 50+ olan güneş kremleri ile birlikte kullanımı güneşten korunmada ve ileriki dönemlerde UV’ye bağlı cilt hastalıklarının önlenmesinde en etkin yöntemdir.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2555 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim