• BIST 9079.97
  • Altın 2325.231
  • Dolar 32.3294
  • Euro 34.9241
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Güneş kremlerinde en son gelişme!

Güneş kremlerinde en son gelişme!
Nanoteknoloji, parçacık boyutu 100nm den küçük yapılar olan nano-partiküllerin geliştirilmesini sağlayan, günümüzün en ileri teknolojik gelişmelerinden biridir.

Nanoteknoloji, parçacık boyutu 100nm den küçük yapılar olan nano-partiküllerin geliştirilmesini sağlayan, günümüzün en ileri teknolojik gelişmelerinden biridir.
 

1 nanometre 1 kum tanesinden 100 kat daha küçüktür. Bu kadar küçük yapılar ile çalışma imkânı bilim adamlarına, insanlığa daha güzel hizmetler sunabilmenin kapılarını aralamaktadır. Nanoteknoloji, özellikle tıpta, mühendislikte, üretim teknolojilerinde, iletişimde, çevre teknolojilerinde çok yoğun olarak kullanılmaya başlanmıştır. Son yıllarda nanoteknoloji ile geliştirilmiş güneş filtreleri ve bunlar ile geliştirilen güneş kremleri, kullanıcılara çok büyük kolaylık ve fayda sağlamaktadır.

Güneş filtreleri içinde hem UVA hem UVB’yi engelleyen Titanyum dioksit ve çinko oksit bulunmaktadır. Bu maddeler nanoteknoloji kullanılarak çok küçük boyutlara kadar indirgenebilirler. Küçük yapılar haline gelen güneş filtreleri bu sayede cildin üst tabakasına yerleşmekte ve uzun süre burada kalabilmektedir. Böylece kumsallarda sürekli kabus haline gelen sürekli güneş kremi uygulama seansları tarih olmaktadır. Nano –teknoloji ile en az 8-10 saat koruma oluşturan güneş kremleri güneşin zevkini ve tadını çıkarmak isteyenlerin vazgeçemeyecekleri ürünler olacaktır.


Nanopartikül titanyum dioksit içeren güneş kremleri; güneşe çıkmadan en az yarım saat önce sürülmelidir. Cilde uygulandıktan kısa süre sonra cilt içine, ölü hücre tabakasına depolanır ve hücreler atılıncaya kadar orada kalır. Bu uygulama güneş kremlerinin günde bir kez uygulanması ile gün boyu güneşin zararlı etkilerinden korunulmasını sağlar. Özellikle her 2-4 saatte bir güneş kremi uygulamaya üşenen, spor yapıp fazla terleyen, işi gereği daima güneş altında çalışanlar için çok büyük bir kolaylık sağlamaktadır.
Güneş kremlerinin kullanımı bir lüks değil, cilt sağlığının korunması için mutlak bir gerekliliktir.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3478 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim