• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Güzel göğsün sırrı

Güzel göğsün sırrı
Meme sağlığında doğru sutyenin önemine değinen Prof. Dr. Sıdıka Kurul: "Türk kadını doğru sutyen kullanmayı bilmiyor. Çoğunluk kup ölçüsünden habersiz. Yanlış seçim, memenin hırpalanmasına ve kötü görünüme neden oluyor

YANLIŞ SUTYEN OMUZ AĞRISINA NEDEN OLUR!
Yanlış sutyen seçimi ne gibi sağlık sorunlarına neden olur?
Yanlış sutyen her şeyden önce kadını güzel göstermez. Büyük memelerde ise yanlış sutyen kullanımına bağlı omuz ve sırt ağrısı ortaya çıkar.

Gece uyurken sutyen kullanılmalı mı?
Fibrokistik olan kadınlara ve memesinden yeni ameliyat olanlara gece yatarken sutyen kullanmalarını tavsiye ediyorum. Memeleri çok hassas olan ve âdet dönemlerinde yaşanan ödem nedeniyle memesi şişen kadınlar da takmalıdır. Böylelikle ağrıları azalacaktır.

EMZİRİRKEN DÖRT SAATTE BİR MEMELERİ BOŞALTIN!
Hamilelik esnasında kadın çok kilo alıyor; 75 B olan memeler büyüyerek 80 D olabiliyor. Buna engel olmak mümkün değil. Ancak hamilelik sonrası hoşa gitmeyen değişikliklerin az iz bırakmasını sağlayabilirsiniz.
Hamilelik sırasında da fiziksel aktivitelere devam etmek ve mutlaka vücudun her tarafına nemlendirici sürmek gerekir. Bitkisel yağlar da kullanılabilir.
Hamilelik sonrasında; emzirirken yapılan hatalardan dolayı da memelerde sarkmalar olabiliyor. Üçdört saatte bir memeleri boşaltmak önemlidir. Çünkü süt memelerde dolgunluk, gerginlik ve ağırlık yaratır. Sütü boşaltarak ya da bebeği emzirerek sütün yarattığı fazla ağırlık ortadan kaldırılabilir.
Emzirme sutyenlerinin çok fazla kullanılmasını tavsiye etmiyorum. Çünkü memeleri kavramazlar.
Emziren annelere geceleri sutyen kullanmalarını tavsiye ediyorum.

EN DOĞRU SUTYENİ NASIL SEÇEBİLİRİZ?
1. ADIM:
Önce beden ölçünüzü bulun. Bunun için mezura ile göğüs çevrenizin ölçüsünü alın. Mezurayı memelerinizin altından göğüs kafesine dolamanız gerekiyor. Örneğin; çevre ölçünüz 76 ise kullanmanız gereken sutyen; bir üst beden, yani 80 beden olmalıdır.

2. ADIM: Sutyen kup ölçüsünü bulmanız için meme başının hizasından ölçüm yapmalısınız. Sonuç, ilk yaptığınız beden ölçümünün üzerinde olacaktır. İki uzunluk arasındaki fark ise kup ölçüsünü verir. Mesela beden ölçünüz 80 cm., meme üstünden yaptığınız ölçüm 94 ise, aradaki 14 sayı farkı; sutyen ölçünüzün 80 C olduğunu gösterir.

BEDEN ÖLÇÜLERİ
70 cm. ve altı: 70 beden
71-75 cm.: 75 beden
76-80 cm.: 80 beden
81-85 cm.: 85 beden
86-90 cm.: 90 beden
91-95 cm.: 95 beden
96-100 cm.: 100 beden

KUP ÖLÇÜSÜ:
Fark 6.5 cm.'den küçükse: A
6.5-13 cm.: B
14-19.5 cm.: C
19.5-26 cm.: D
26 cm'den büyük ise: DD

YÜZME SPORU ÇOK FAYDALI
Memeler için özellikle önerdiğiniz sporlar var mıdır?
Kollarınızı göğüs hizasında tutup avuçlarınızı birbirine kenetleyip çekebilirsiniz. Ellerinizi arkada birleştirme hareketi de yapabilirsiniz. Yüzme zaten vücudun her bölgesi için harika bir spor. Ağırlık kaldırmak, pektoral kasları çalıştırıyor ama kas yapabilir. Onun ölçüsünü iyi ayarlamak gerekiyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 17857 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim