• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Güzellik merkezleri kararı Meclise taşındı...

Güzellik merkezleri kararı Meclise taşındı...
Bakanlığın 2 yıl arayla çıkardığı kararla mağdur olan güzellik merkezlerinin sorununu MHP Milletvekili Hasan Çalış TBMM’ye taşıyor. 2008’de çıkan yönetmelikle kozmetik ...

Güzellik merkezlerinin güzelliğini bozan epilasyon kararı MHP'li vekilin sayesinde TBMM’de...

Bakanlığın 2 yıl arayla çıkardığı kararla mağdur olan güzellik merkezlerinin sorununu MHP Milletvekili Hasan Çalış TBMM’ye taşıyor. 2008’de çıkan yönetmelikle kozmetik cihazlarla epilasyona tüm güzellik merkezlerinde onay verilmişti. Ancak yönetmelik değişti ve bu işlemlerin
sadece doktorlar tarafından yapılabileceği kuralı getirildi.

Sağlık Bakanlığı’nın yönetmelik değişikliği nedeniyle mağdur olduklarını iddia eden güzellik uzmanlarına MHP sahip çıkıyor. Sağlık Bakanlığı’nın güzellik merkezlerine yönelik getirdiği ve epilasyon cihazlarını kullanmalarına izin vermişken bir yıl sonra yasaklayan kararını, MHP Karaman Milletvekili Hasan çalış TBMM gündemina soru önergesiyle taşıyacak.

Milyarlık pazar oluştu

Ankara Estetisyenler Derneği Başkanı Elif Şebnem Türe, Sağlık Bakanlığı’nın 2008 yılı sonunda kozmetik cihazlarla epilasyon yapılmasına izin veren bir genelge yayınladığını belirterek, “Sektördeki güzellik salonları bu genelgeye güvenerek yüksek meblağlı yatırım yapmışlardır” dedi.

Piyasaya trilyonluk cihaz girdiğini belirten Türe, “Ancak bunların borcu bitmeden bu defa yeni bir genelge yayınlandı. Temmuz ayında çıkan ‘İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ile verilen izinler geri alındı” ifadesini kullandı.

Türe, “Maalesef bir çok güzellik salonu batma noktasına geldi. Bir anda yasalken yasa dışı konuma düştük. Üselik daha korktuğumuz şey bazılarının kaçak olarak bu işi yapmaya başlaması. Yeni bir düzenleme bizce kaçınılmaz” ifadesini kullandı. 2008 yılındaki gengelge ile medikal estetik hekim, dermatolog, plastik estetik cerrahların mesul müdürlüğü altında çalışma zorunluluğu getirilmişti.

2010 yılı itibariyle merkez kavramı sonlandırılırken 2009 tarihli yönetmelik değişikliği ile özel poliklinik ve güzellik salonuna dönüşüm zorunlu kılınmıştı. 25 Temmuz 2010’da yayınlanan yönetmelikle ise güzellik salonlarında lazer, IPL, gibi cihazların kullanılması yasaklandı.

Doktor epilasyon istemiyor

Güzellik merkezlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından statüsünün sürekli değiştirilmesi gürültü koparırken Türe, “Tam zamanlı hekim çalıştırılması ve işlemlerin bizzat hekim tarafından uygulanması zorunluluğu sektörde kaosa neden oldu. Merkezlerde çalışacak hekimler ya saatler boyunca epilasyon yapmak istememişler ya da merkezlerde tam gün kalmayı red ettiler. Zaten epilasyon yapmak medikal değil bir bakım işlemidir. Bakım işlemleri de güzellik uzmanlarının görevidir” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4483 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim