• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Güzellik merkezleri ne olacak?

Güzellik merkezleri ne olacak?
Güzellik merkezlerinin akibeti belli oldu...Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan konuştu

Güzellik merkezlerinin kapanmayacağını söyleyen Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan; botox, dolgu gibi tıbbi işlem yapanların isimlerinin poliklinik olarak değiştirileceğini belirtti.

Şencan, temel amaçlarının, manikür-pedikür gibi medikal olmayan işlerin, tıbbi müesseselerde yapılmasını engellemek olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, CİHAN'a yaptığı açıklamada, güzellik salonları ile ilgili 2010'da uygulamaya geçmesi beklenen yönetmelikte değişikliğe gidildiğini söyledi. Yeni düzenlemede, güzellik merkezi sahiplerinin dermatolog ya da estetik cerrahı olması zorunluluğunu kaldırdıklarını belirten Şencan, mevcut merkezlerin de aynı biçimde işlerine devam edeceğini kaydetti. 2003 yılında kendisi dermatolog olmayan kişilere, güzellik merkezi açma izni verdiklerini hatırlatan Şencan, "Mevcut olan bu kurumları, sahipliliği nedeniyle, illa ki satılmak zorunluluğundan çıkardık." dedi.

Temel hedeflerinin manikür-pedikür, kaş dizaynı gibi medikal olmayan işlerin, tıbbi müesseselerde yapılmasını engellemek olduğunu belirten Şencan; lazer, dolgu, botox gibi medikal işlemlerin yapıldığı yerlerin isimlerinin ise poliklinik olarak değiştirileceğini aktardı. Şencan, medikal olmayan işlemlerin yapıldığı işletmelerin isimlerinin güzellik salonu olarak kalacağını, denetimlerinin ise mahalli idarelerce yapılacağını dile getirdi.

Türk Dermatoloji Derneği Mesleki Sorunlar Çalışma Grubu Başkanı Doç. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu ise güzellik merkezlerinde medikal estetikçi olarak çalışan kişilerin, halk sağlığını tehlikeye attığını belirterek, bu sorunun giderilmesini istedi. Sağlık Bakanlığı tarafından 2003 yılında çıkartılan bir yönetmelik ile 3 ay seminer alan kişilere medikal estetikçi sertifikası verildiğini ve bu kişilerin botox gibi uygulamaları yapabildiğini belirten Çalıkoğlu, "Oysa bizler, bu müdahalelerde bulunabilmek için tıp fakültesini bitirip, üzerine 4 yıl dermatoloji ihtisası yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Medikal estetikçilerin çalışmasına karşı olmadıklarını söyleyen Çalıkoğlu, "Biz çalışmasınlar demiyoruz ama halk sağlığı için bir dermatolog gözetiminde çalışmalılar." diye konuştu.

Türk Dermatoloji Derneği'nin, 2003 yılındaki söz konusu yönetmeliğin yürürlüğünü durdurmak için dava açtığını hatırlatan Çalıkoğlu, şöyle dedi: "Yürütme durduruldu, ancak zaman aşımından dolayı güzellik merkezleri aynı şekilde devam etti. Yanlıştan dönmek adına Sağlık Bakanlığı, 2008'de çıkardığı yönetmelik ile 2010'da güzellik merkezlerinin kapatılacağını duyurdu. Güzellik merkezleri ise bu hakkın kendilerine Sağlık Bakanlığı tarafından verildiğini belirterek, haklı tepkilerini dile getirdi."

Sağlık Bakanlığı'nın, güzellik merkezlerinin polikliniğe dönüşmesini sağlayacak düzenlemeler yaptığını aktaran Çalıkoğlu, "Biz, bu polikliniklerde yapılacak işlemlerin mutlaka dermatolog ya da estetik cerrah gözetiminde yapılmasını istiyoruz. Yeni yönetmelikte, botox gibi tıbbi işlemler dermatolog gözetiminde yapılmayacaksa hukuki yollara başvurmamız gerekebilir." diye ifade etti.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7967 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim