• BIST 9716.09
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 26 °C

Güzellik salonları tarihe karışıyor

Güzellik salonları tarihe karışıyor
Sağlık Bakanlığı'nın Ayakta Teshis ve Tedavi kurallarını tanımlayan yeni yönetmeliği artık tamamen uygulamaya kondu.

Bilinen adiyla guzellik merkezleri bu yonetmelikle kapandi; bu isletmelerin guzellik salonu ya da poliklinik olarak faaliyetlerini surdurebilecegi belirtildi.

Buna gore lazer epilasyon, botox, dolgu, mezoterapi, kimyasal peeling gibi islemlerin guzellik salonlarinda yapilmasi yasak. Bu mekanlarda cilt ve vucut bakimi, masaj gibi doktor gerektirmeyen uygulamalar yapilabiliyor. Ancak mevzuat yeni uygulanmaya basladigi icin kimi merkezler eskisi gibi doktor bulundurmaksizin bu islemleri uygulamaya devam ediyor. Konuyla ilgili Ota Poliklinik Yöneticisi Uzman Doktor Tulay Türksoy Akvardar konuyla ilgili olarak gazetemize şu açıklamada bulundu:

Tülay Türksoy Akvardar; Sağlık Bakanlığı’nın bu yöndeki uygulamalarının yerinde ve hasta haklarını korur uygulamalar olduğunu belirterek ‘Gerek hizmet verilen mekanlar, gerek güzelli estetik uygulamalarda kullanılan sistemler gerekse de bu sistemleri uygulayan tedavileri yapan kişiler için bir standart tarif edilmesi sevindiricidir’ dedi. Yasa öncesi dolgu botox ve diğer enjeksiyonlu cilt gençleştirme ve yenileme tedavilerini doktor yönetiminde bulunmayan kuaförler, güzellik salonları yapabiliyordu. Bunlardan yanlış eksik ve steril ortamda yapılmayanlarda ciddi şikayetler ve kimi zaman kalıcı sorunlar hasta şikayeti olarak bizlere ulaşırdı. Yine uygulaması basit gibi görünse de birçok kadının tercih ettiği lazer epilasyon ve lazerli cilt gençleştirme uygulamaları kimi zaman eski ve yanlış teknolojiler kullanıldığı için hastanın zaman ve para kaybına, dikkatsiz uygulamalarsa çeşitli derecelerde yanıklara yol açıyordu. Sağlık Bakanlığı’nın yönetmeliği bu uygulamaya da bir standart getirdi açıklamasını yaptı.

Bu uygulamalar sonucu 3000 güzellik merkezinden yaklaşık 200 merkezin, Sağlık Bakanlığı onayıyla poliklinik statüsüne geçtiğini de belirten Uzman Doktor Tülay Türksoy Akvardar; işin elbette üzücü bir mali portresinin de bulunduğunun bu sektörde çalışanlar, bu sektöre malzeme sağlayanlar ve ailelerini de hesaba katacak olursak 150.000 kişiyi etkileyecek bir karar olduğunun da altını çizdi. Yeni yönetmelik karalarına göre; cilt bakımı, manikür, pedikür gibi kısmi çalışmalar, güzellik salonu ve kuaförlere bırakıldı; ancak epilasyon da dâhil diğer bütün hizmetlerin doktor gözetiminde ve poliklinik ortamında olması şartı getirildi. Akvardar’a göre bu da artık güzellik hizmetinin uzman ellerde ve sağlıklı bir ortam da yapılması anlamına geliyor. Lazer epilasyon, botoks, dolgu, lazerle leke, damar, akne izi tedavisi, kimyasal peeling gibi işlemler sadece ilgili branş hekimlerinin muayenehaneleri, poliklinik, tıp merkezi ve hastane gibi sağlık kuruluşlarında yapılabiliyor.

Flasgazetesi

Bu haber toplam 6379 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim