• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

H1N1'i atlattı ama faturaya takıldı

H1N1'i atlattı ama faturaya takıldı
Domuz gribine yakalanan kadın, direndi hastalığı yendi. Ancak işsiz ve sigortasız kocası hastaneye, 572 TL'lik faturaya karşılık senet verdi...

Domuz gribine yakalanan kadın, direndi hastalığı yendi. Ancak işsiz ve sigortasız kocası hastaneye, 572 TL'lik faturaya karşılık senet verdi...

Türkiye'de her geçen gün yaygınlaşan ve ölü sayısının 195'e çıktığı domuz gribininin faturası sosyal güvencesi olmayan vatandaşların cebini yakıyor. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde domuz gribi tedavisi gören ve 6 gün hastanede kalan oğlu Kemal Sarı'dan (17) annesi Nuriye Sarı'ya domuz gribi bulaştı.

572 TL'LİK SENETE İMZA
Hastanedeki tedaviden sonra oğlu iyileşirken anne Sarı, Mamak'taki evinde ağırlaştı. Eşi Saffet Sarı, Nuriye Sarı'yı tekrar aynı hastaneye götürdü. Sıra beklerken bayılan Nuriye Sarı, hemen domuz gribi tedavisine alındı. Ancak, sosyal güvencesi olmayan Saffet Sarı'ya açık senet imzalattılar. Yapılan incelemeler sonrası Nuriye Sarı'nın da domuz gribi olduğu anlaşıldı. 9 gün hastanede kalan Sarı'ya 572 TL fatura çıkartıldı. İşsiz olduğunu belirten Saffet Sarı, "Ben 572 TL'yi nasıl öderim. Ben de hastayım ama korkumdan hastaneye gidemiyorum" dedi.

SALGIN KAPSAMINDA FATURA KESİLMEMELİ
Sağlık-Sen yetkilileri domuz gribinin salgın olduğunu belirterek fatura kesilmemesi gerektiğini söyledi. Tedavilerin ücretsiz olmasını öneren yetkililer, "Bakanlık bu konuda bir çalışma yapmalı" dedi.

AŞI VE ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ
Türkiye'de 195 kişinin ölümüne neden olan domuz gribine karşı en etkin yöntemin aşı ve erken teşhis olduğu belirtildi. Özel Bahçelievler Medicalpark Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Engin Türkmen, vatandaşların hiç çekinmeden aşı olmaları gerektiğini söyledi. Kurban Bayramı'ndan önce kendilerine başvuran lise öğrencisi Pırıl Bozkan da H1N1 virüsü tespit ettiklerini belirten Dr. Engin Türkmen, "Ateş düşürücü ilaçlar ve antiviral tedavi ile hastamız iyileşti" dedi. Aşı konusunda uyarıda bulunan Türkmen "Dünyada şu ana kadar aşının yan etkisinden bir tane bile ölüm olmadı" dedi.

Hem kendi hem bebekleri öldü
Domuz gribi kabusu can almaya devam ediyor. Kastamonu'da oturan 5 aylık ikiz çocuğa hamile 30 yaşındaki Ayfer U., rahatsızlanması sonucu Tosya Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Daha sonra Ankara Numune Hastanesi'nde domuz gribi tedavisi gören genç kadın, arefe Günü hayatını kaybetti. Ayfer U.'nun doğmamış bebekleri de kurtarılamadı.

6 aylık bebek de grip kurbanı
Denizli'de domuz gribi tedavisi gören engelli 14 yaşındaki Ahmet Hüsrev Çetin'in, yaşamını yitirdiği belirtildi. Aynı hastaneye beş gün önce başvuran ev kadını 25 yaşındaki Yeter Kaygısız ile üç gündür yoğun bakımda tedavi gören engelli 44 yaşındaki Avni Özyurt da, önceki gün hayatını kaybetti. Öte yandan, Çorum'da da 6 aylık Rümeysa Arık, domuz gribinden can verdi.

Takvim

Bu haber toplam 2099 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim