• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Hacettepe Tıp Fakültesi'ni kazanan çobana yardım ve burs yağıyor

Hacettepe Tıp Fakültesi'ni kazanan çobana yardım ve burs yağıyor
HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde çobanlık yaparken, girdiği ÖSS'de yüksek puan alarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü'nü kazanan 19 yaşındaki İrfan Töreci'ye yardım ve burs teklifi yağıyor. Maddi sıkıntıları yüzünden üniversitede

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde çobanlık yaparken, girdiği ÖSS'de yüksek puan alarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü'nü kazanan 19 yaşındaki İrfan Töreci'ye yardım ve burs teklifi yağıyor. Maddi sıkıntıları yüzünden üniversitede nasıl okuyacağını kara kara düşünürken, kendisiyle ilgili haberlerin gazete ve televizyonlarda yer almasıyla telefonları susmak bilmeyen Töreci, “Çok çalışıp iyi bir doktor olacağım. Bana yardım eden hayırseverlerin yüzünü kara çıkartmayacağım” dedi.

ÖSS başarı sıralamasında hep Türkiye sonuncu olan Hakkari'de, engelli olmasına rağmen engelleri aşan İrfan Töreci, Tıp Fakültesi'ni kazanarak başarısını kanıtladı. Yüksekova'da 12 kişilik ailenin bir ferdi olan İrfan Töreci, 5 yaşındayken elektrik çarpması sonucu sağ kolunu kaybetti. Ancak hayata sımsıkı sarılan Töreci, bir yandan eğitimini sürdürürken, boş zamanlarında da çobanlık yaptı. Töreci, okuma azmini hiç yitirmeyerek doktor olmayı hedefledi. Bedensel engeline ve yoksulluğa rağmen yılmayan İrfan Töreci, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü'ne girmeyi başardı.

Önündeki bütün engelleri aşan Töreci, önünde sadece maddi engeller kaldığını, eğer destek alamazsa ailesinin kendisini okutabilecek gücünün olmadığını belirterek, kendisine burs verilmesini istemişti. Gazetelerde ve televizyon kanalarında yayınlanan haber üzerine Türkiye'nin birçok ilindeki hayırseverler, İrfan Töreci'ye yardım etmek için yarıştı. Töreci'nin telefonları susmak bilmedi.

Çok sayıda kişi ve kuruluş da Töreci'ye üniversite tahsili boyunca burs imkanı sağlamak için teklfi de bulundu. Gelen yardım teklifleri karşısında şaşıran ve mutlu olan Töreci, “Ben bu kadarını tahmin etmiyordum. Birçok kişi beni aradı. Bu beni çok mutlu etti. Gelen yardımları hep eğitimim için harcayacağım. Çok çalışıp iyi bir doktor olacağım. Bana yardım eden hayırseverlerin yüzünü kara çıkartmayacağım. Ben ve ailem çok mutluyuz. Artık maddi sıkıntı engelim de kalmadı” diye konuştu.

TESK: Her türlü desteğe hazırız

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Hakkarili çoban İrfan
Töreci’ye öğrenim bursu başta olmak üzere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Töreci’nin, tıp fakültesini kazanmasının her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade etti. Töreci’nin örnek bir genç olduğunu ve tahsil hayatını sorunsuz bir şekilde tamamlayabilmesi için her türlü desteği vereceklerini belirten Palandöken, TESK olarak eğitimi süresince İrfan Töreci’ye karşılıksız burs verme kararı aldıklarını kaydetti.

Milliyet

 

İrfan'ı büyük kaptan okutacak


Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde çobanlık yapan 19 yaşındaki İrfan Töreci'nin ÖSS’deki müthiş başarısı milyonları ayağa kaldırdı.

Engelli olmasına rağmen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp bölümünü kazanan İrfan'ın azmini ödüllendirmek isteyen binlerce okur Hurriyet.com.tr telefonlarını kilitledi.   

Yardım için hesap numarası isteyenler, İrfan'a ulaşmak isteyenler ardı ardına telefon açtı, mesaj gönderdi.
Ancak Köln Futbol Takımı Kaptanı Ümit Özat, İfran'ın tüm giderlerini sonuna kadar karşılamak için gönüllü oldu.
Hurriyet.com.tr olarak büyük kaptan Ümit Özat ile İrfan'ı en kısa sürede buluşturacağız.
Sizden gelen yardım teklifleri için de İrfan adına teşekkür ediyoruz...

 

 


Hürriyet

Bu haber toplam 6762 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim