• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Hacettepe Üniversitesi: Zarar ettik ama başarısız değiliz

Hacettepe Üniversitesi: Zarar ettik ama başarısız değiliz
Hacettepe Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Haluk Özen, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.


Hacettepe Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Haluk Özen, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Özen mesajında, Üniversite hastanemiz geçen yıl 46 milyon TL zarar etmiştir. Üniversite Hastanelerimizi, döner sermayesinden yapılan harcamaların sonucunda 'zararda' ve 'başarısız' gibi göstermek, bu kadar özverili çalışan tüm sağlık personelimize yapılan bir haksızlık olarak nitelendirilebilir dedi.

İŞTE REKTÖR ÖZEN'İN TIP BAYRAMI MESAJI

Değerli Hacettepeliler, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle, bizden, Hacettepe Hastanelerinden yola çıkarak tıp ve sağlık alanıyla ilgili bazı konuları gündeminize getirmek istiyorum.

Hacettepe Üniversitesi Hastanelerinde görev yapan 444 tıp doktoru öğretim üyesi, 541 tıp doktoru araştırma görevlisi, bin 121 hemşire, 903 diğer sağlık çalışanı ve bin 187 idari personel, geçen yıl 1 milyon 120 bin hastanın tedavisini üstlenmiştir. Elli dört bin hastanın tedavisi, hastanelerimize yatırılarak gerçekleştirilirken 49 bin 550 hastaya da cerrahi müdahalede bulunulmuştur.

Benim de mezunu olduğum Tıp Fakültemiz, bugüne kadar 11 bin tıp doktorunu ülke hizmetine sunmuştur. Bu bağlamda, 5 binin üzerinde uzman doktor uzmanlık eğitimlerini, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinin değişik bilim dallarında tamamlamıştır.

Dönem 4, 5, 6 tıp öğrencilerimizin eğitimlerinin yanı sıra, eğitimleri sürecinde doğrudan ve dolaylı masraflarına, Hastanemiz döner sermayesi 33 milyon TL harcarken 2017 yılında 'Araştırma Üniversitesi' olarak ilan edilmemizde önemli katkıları bulunan Bilimsel Araştırma Projeler Birimine de yılda 21 milyon TL kaynak ayıran, yine sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları olmuştur. Topluma en nitelikli hizmeti vermek için adanmış sağlık çalışanlarının nicelik sorununun çözümünde başvurulan hizmet alımı için 27 milyon TL harcanmasına karşın, Üniversite hastanemiz geçen yıl sadece 46 milyon TL zarar etmiştir. Üniversite Hastanelerimizi, döner sermayesinden yapılan tüm bu harcamaların sonucunda 'zararda' ve 'başarısız' gibi göstermek, bu kadar özverili çalışan tüm sağlık personelimize yapılan bir haksızlık olarak nitelendirilebilir.

Üniversite hastanelerinin içinde bulunduğu ekonomik zorluklara karşın tüm sağlık çalışanları, sorumluluk ve özveri isteyen, duygusal yükü ağır bir görevi, fevkalade biçimde yerine getirmektedir. Burada ifade edilen 'fevkaladelik' gerçeğe dayalı bir değerlendirmedir. Hacettepe Üniversitesi Hastanelerinde ayaktan tedavi olanlarda yüzde 85 olan memnuniyet oranı, yatan hastalarda yüzde 90'ın üzerindedir. Hastanelerimiz, sağlık alanında yüksek seviyeli tanı ve tedavi hizmeti ile tedavisi güç hastaların umudu, ayrıca sağlık bilimlerinde ülkemizin teminatıdır. Bu gerçeklik, taburcu ettiğimiz her bir hastada, başarıyla tamamladığımız her projede ve araştırmada kendini bir kez daha göstermektedir

Bu özet tablo bile, üniversite hastanelerinin mali sorunlarının kısa zamanda çözülmesinin, sadece sağlık çalışanlarının değil, ülkemiz için de gerekli olduğunun en önemli kanıtıdır. Son aylarda yürütülen yapıcı görüşmelerin, bir an önce sonuçlandırılması tüm paydaşların ortak dileğidir.

Ben, mesleğine tutkuyla bağlı bir hekim olarak, mensubu olduğum Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri ve görevli tüm Hacettepeli sağlık çalışanları ile her zaman gurur duydum. Biliyorum ki sizler de aynı gururu benimle paylaşıyor ve yürekten hissediyorsunuz.

Hacettepeli tüm sağlık çalışanlarını saygıyla selamlıyor, aramızda olmayan meslektaşlarımızı rahmetle anıyorum.

14 Mart Tıp Bayramı hepimize kutlu olsun.

Prof. Dr. A. Haluk Özen

Rektör

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3728 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim