• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Hafızanız su gibi berrak olsun

Hafızanız su gibi berrak olsun
ABD’de sağlık alanındaki çalışmalarıyla ünlü Mayo Clinic, suyun beyin fonksiyonları üzerindeki etkisini ortaya çıkardı. Araştırmaya göre su alzheimer’ın önlenmesinde başrolde.

SU vücudun birçok fonksiyonunda da gerekli olan yaşam sıvısıdır. Bilim dünyası, suyun her gün farklı bir organ üzerindeki olumlu etkilerini açığa çıkarırken, ABD’nin sağlık alanındaki araştırmalarıyla ünlü kuruluşu Mayo Clinic, su ve beyin fonksiyonları ilişkisini ortaya koyan yeni bir keşfe imza attı. Mayo Clinic araştırmasının sonucuna göre su beynin yakıtı. Su içilmediğinde yorgunluk, deride kuruluk, sinirlilik, sindirim güçlüğü, tuvalete çıkamama, terleyememe, kan akışkanlığında azalma, besinlerin sindirilmesinde güçlüğe bağlı hazımsızlık, böbrekte süzme işleminde yavaşlama, kalpte sorunlar ve en önemlisi solunumda yavaşlama gözlendiği biliniyor. Eğer susuzluk uzun sürerse kademeli olarak yaşamsal faaliyetler duruyor ve organ iflasları olduktan sonra ölüm gerçekleşiyor. Ancak yaşamsal sıvı hayattayken en büyük etkiyi beyinde yapıyor. Vücutta suyu en çok tutan organ olan beyinde sinir iletimi için gerekli olan elektriksel akımı sağlamada su temel unsur. Beyinde su yeterli kapasitede bulunursa daha hızlı düşünme, konuya daha dikkatli bir şekilde odaklanma ve en önemlisi çözüm üretmede başarı sağlanıyor. Mayo Clinic’ten verilen bilgilere bunu sağlamak için günde 7-12 su bardağı su içmek yeterli.

Bu virüs çocukları tehdit ediyor

UNUTKANLIK VE BUNAMAYI ÖNLÜYOR

MAYO Clinic uzmanları beyin su ilişkisinde suyun içerisindeki minerallere de dikkat çekiyor. Uzmanlara göre minaraller sinir iletiminde kofaktör olarak görev yapıyor. Beyinde bu minerallerin konsantrasyonunun iyi olması hormon ve nörotransmitter denilen sinir iletimini sağlayan bileşenlerin de sentezlenmesinde temel oluşturuyor. Bu da beyin fonksiyonlarının devamlılığını olumlu yönde etkiliyor. Mayo Clinic araştırmalan ışığında bebeklikten yaşlılığa yaşam boyu düzenli su içmenin hafızayla ilgili hastalıklara karşı da koruyucu olabileceğinin altını çiziyor. Özellikle yaşlanma sürecinde suyun yeterli alınmaması depresyon, kısa süreli bulanık bellek sendromu, deman hastalıklarına meyil ve beyin hücre çalışmasında bozulmalar olduğunu bildiren araştırmalar var. Beynin toksinlerini de atabilmesi ve berrak bir ortam yaratabilmesi için yeterli su içiminin mutlaka sağlanması gerek.

Selahattin DÖNMEZ /Star Gazete

Turiste organ naklinde indirim

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4569 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim