• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Halk Eczanesi yoksula Şifa

Halk Eczanesi yoksula Şifa
Tire Belediye Tabipliği bünyesinde 2002 yılında ilaç toplama kampanyasıyla birlikte açılan "Halk Eczanesi" dar gelirlilerin kurtarıcısı oldu.

Tire Belediye Tabipliği bünyesinde 2002 yılında ilaç toplama kampanyasıyla birlikte açılan "Halk Eczanesi" dar gelirlilerin kurtarıcısı oldu.

İZMİR’in Tire İlçesi’nde Belediye Tabipliği bünyesindeki, ilaç toplama kampanyasıyla birlikte 2002 yılında açılan "Halk Eczanesi" altıncı yılını doldurdu. Halktan bağış yoluyla toplanan ilaçların ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtıldığı eczane, dar gelirlilerin kurtarıcısı oldu.

Tire Belediyesi tarafından 2002 yılında ilçe çapınca bir ilaç toplama kampanyası düzenlendi. Belediye’nin ilçede yaygın hoparlör sistemiyle duyurulan kampanyada, vatandaştan ellerinde bulunan, kullanmadıkları ancak son kullanma tarihleri geçmemiş ilaçları Belediye Tabipliği’ne getirmeleri istendi. Tireliler’in yoğun ilgi gösterdikleri kampanya boyunca toplanan ilaçlarla bir süre sonra Belediye Tabipliği yanında bir de "Halk Eczanesi’ kuruldu. Burada biriken ilaçlar ise çeşitli hastanelerde veya Tire Belediye Tabipliği’nde ücretsiz olarak muayene olan ihtiyaç sahibi hastalara reçete göstermeleri kaydıyla ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

İlaçlar ücretsiz

Hiçbir sosyal güvencesi olamayan veya diğer eczanelerden ücreti karşılığı ilaç alamayan dar gelirli vatandaşların oldukça memnun olduğu kampanya ve halk eczanesi uygulamasını altı yıldır devam ederken daha uzun yıllar da sürdürülmesi planlanıyor.

İlçe halkının kullanmadığı ilaçları çöpe atmayarak büyük bir özveriyle kendilerine getirdiğini belirten Tire Belediye Hekimi Dr. Fatih Şar, "Belediye tabipliğimizde personelimizin yanı sıra, hiçbir sosyal güvencesi olmayan ya da doktora yazdırdığı ilaçları eczanelerden alacak maddi gücü olmayan hastalarımıza elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu hastalarımızın reçetelerinde yazan ilaçları ücretsiz olarak veriyoruz. Doktora gidemeyen hastaları ise yine ücretsiz muayene ediyoruz. Çalışma sistemimiz o kadar yerleşti ki, zaman zaman eczacı arkadaşlar bile bize ilaç bağışlıyorlar. Şu anda eczanemizde ortalama 250 çeşit ilacımız mevcut. Hasta bezinden, yürüme protezlerine kadar geniş bir yelpazede halkımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Ekonomiye de katkı

Dr. Fatih Şar, genellikle hastaların birkaç gün kullandıktan sonra bir kenara attıkları ilaçların çöpe atılmasının da önlendiği sistemde, yılda ortalama 3 bin YTL değerinde ilacı ihtiyaç sahiplerine bedava dağıttıklarını da kaydetti. Bir hemşireyle birlikte hizmet verdiklerini de vurgulayan Dr. Şar, yüzlerce hastayı da muayene ettiklerini ifade etti.

Bu haber toplam 1592 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim