• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

Hamilelikte cinsel ilişki nasıl olmalıdır?

Hamilelikte cinsel ilişki nasıl olmalıdır?
Hamilelik belirtileri kesinleştiğinde ve genel olarak, hamilelikte yolunda gittiğinde, çiftin cinsel hayatını değiştirmesi için hiçbir sebep yoktur.

Hamilelik belirtileri kesinleştiğinde ve genel olarak, hamilelikte yolunda gittiğinde, çiftin cinsel hayatını değiştirmesi için hiçbir sebep yoktur. Hamilelikte cinsel ilişki, çocuk için bir tehlike oluşturmaz. Eğer, cinsel ilişki söylenildiği gibi bebeğe zarar verse veya riskli olsaydı sık sık hamilelik düşükle sonlanırdı. Açıkça söylemek gerekirse, sağlıklı hamilelikte cinsel ilişki yaşanabilir ancak dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Hamilelikte cinsel ilişki ne zamana kadar olmalıdır?

Uzman kontrolünde hamileliğinizi sürdürmeniz çok önemlidir çünkü bu sayede bir düşük veya erken doğum riski olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Eğer doktorunuz bu durumlardan şüpheleniyorsa, cinsel ilişkide sınırlama getirebilir ve siz de hiç çekinmeden bunu doktorunuza sormalısınız. Aşağıdaki durumlarda cinsel ilişkiyi durdurmak faydalıdır:

► Hamileliğin başlangıç günlerinde

► Düşük tehlikesi olduğunda

► Erken doğum riski olduğunda

Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları nelerdir?

Aşağıdaki sevişme pozisyonları hamilelik dönemi için uygundur, ancak her zaman aklınızda tutun: birbirinizle uyum içinde olmalı, herhangi bir acı hissettiğinizde partnerinize nazikçe ‘Dur’ demeyi bilmelisiniz, bu sayede cinsellikten daha fazla zevk alabilirsiniz.

► Kelebek sevişme pozisyonu

Kadın uygun yükseklikte bir eşyanın üzerine uzanır. Erkek kadının önünde ayakta durur ve kadın ayaklarını erkeğin omzuna uzatır. Kadın elleriyle destek alarak kalçasını kaldırır. Erkek ne kadar güçlü ise birleşme o kadar zevkli hale gelir.

► Hamilelikte sarmal ilişki pozisyonu

Kadın dizlerini kendine çekerek yana doğru döner. Erkek kaşık pozisyonu alır ve birleşme sağlanır. Özelikle hamileliğin son aylarında bu pozisyon büyük kolaylıklar sağlar.

► Kadın üstte pozisyonu

Erkek sırtüstü uzanır ve kadın ters bir şekilde erkeğin üzerine yatar. Sırtı erkeğin göğsüne dönük olan kadın, dirseklerinin üzerine dayanır. Kadın dizleri kırık bir şekilde ayaklarını erkeğin dizleri üzerine koyar. Kadını belinden tutan erkek birleşmeyi sağlar.

Cinsel ilişki sırasında kanama olur mu?

Cinsel ilişki sırasında hafif kanamalar görülebilir, bu rahim boğazının yavaş yavaş açıldığını ve doğuma hazırlandığını gösterir. Ama artan ve sürekli kanama varsa hiç vakit kaybetmeden doktorunuzla görüşün. Kanama aşağıda sebeplerden dolayı olabilir:

► Bebeğiniz hayati tehlikede olabilir,

► Düşük riski olabilir,

► Rahim içi yaralanma olabilir.

Kaynak: http://www.yuksektopuklar.com/hamilelikte-cinsel-iliski-nasil-olmalidir-35935 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 15777 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim