• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Hangi isimler 'KHB genel sekreteri' olacak? Başbakan kimleri seçecek?

Hangi isimler 'KHB genel sekreteri' olacak? Başbakan kimleri seçecek?
Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreterleri listesi internette yayınlanmaya başladı. Ancak internet sitelerinde yayınlanan isimlerin bazılarının Başbakan tarafından reddedildiği, yeni bir liste oluşturmak için Erdoğan'ın düğmeye bastığı ileri sürülüyor.

Sağlık Bakanlığı, hastane yönetimlerinde yeni bir sisteme geçmek için harekete geçti. Bakanlık, 81 İl'e toplamda 100 genel sekreter atayarak yeni sisteme geçişini başlatmak istiyor. Buna göre illerdeki hastaneler genel sekretere bağlanacak ve özel hastanelerde uygulanan bu modele tam bir geçiş gerçekleştirilecek.

 

Sağlık Bakanlığı, yeni sistem öncesinde 81 İl'in sağlık müdürlerini ve halk sağlığı müdürlerini Ankara'ya çağırarak 3 günlük bir toplantı düzenlemişti. Yapılan bu toplantı sonrasında Genel Sekreter isimlerinin büyük bir bölümünün belli olduğu, diğer isimlerin ise belirlenmeye çalışıldığı bilgisi basına sızmıştı. Son günlerde internet sitelerinde yayınlanmaya başlayan listeler ise dikkatlerden kaçmıyor. Net olmayan bilgilerle oluşturulan listelerde hastane yönetiminde bulunmadığı halde genel sekreter olarak görünen isimler dikkatleri çekiyor. Uzun süre hastane yöneticiliği yapmış isimlerin saf dışı kaldığı listelerde Erdoğan'ın değişiklik yapması bekleniyor.

 

Binlerce kişinin beklediği bu listede İstanbul için 5 isim belirlenecek. İstanbul'daki hastanelerde yöneticilik yapan yüzlerce isim, genel sekreterlik koltuğuna getirilecek kişilerin hastane yönetiminde tecrübe sahibi olmasını istiyor. Erdoğan'ın da, hastane yöneticiliğinde tecrübesi olan ve başarısı ile derece kazanmış hastanelerin yöneticilerini genel sekreter olacak seçeceği tahmin ediliyor. Sağlık Bakanlığı'nın web sitesinde yayınlanan bilgilerde de genel sekreterlik seçiminde sektör tecrübelerinin, geçmiş yönetim deneyimlerinin ve başarılarının dikkate alınacağı bildiriliyor.

 

İddialara göre sağlık sistemini baştan aşağı yenileyecek bu değişiklik, yanlış isim seçimleri sonucu bir kaosu da beraberinde getirebilir. Kulislerde, hastane yönetimi konusunda tecrübe kazanmış isimlerin üzerine çizgi çekilip, işi hastane yönetimi olmayan kişilerin genel sekreterlik görevine getirilmesinin sağlık sisteminde derin yaralar açacağı konuşuluyor.

 

Şimdi sağlık camiasının gözü kulağı Başbakan Erdoğan'ın belirleyeceği bu listede. Listelerin 15 Ekim Pazartesi gününden sonra açıklanması bekleniyor.

 

İnternette yayınlanan listelerde kimlerin ismi geçiyor?  Tıklayın!...

 

Kaynak: Haber Aktüel

Bu haber toplam 15622 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim