• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

Hangi masaj hangi soruna iyi geliyor?

Hangi masaj hangi soruna iyi geliyor?
Masaj, cildi güzelleştiriyor, gençleştiriyor, ışıltı katıyor. Ancak en önemlisi sağlığınıza sihirli bir dokunuş sunuyor.

 


PROBLEM...
BAŞ AĞRISI VE UYKU SORUNU
ÇÖZÜM: Yüz MASAJI VE YÜZ REFLEKSOLOJİSİ

Uyku problemleri çok karışıktır. Çoğunlukla anksiyete, sırt ve boyun problemleri, duygusal travma ve kronik ağrıdan kaynaklanır. Fakat bu sorunu yaşayanlar günlük rutinlerine masajı dahil ettikten sonra daha iyi hissettiklerini söylerler. Yüz refleksolojisi, başlangıç için en iyi seçimdir. Çünkü, uyku problemlerine ve baş ağrısına neden olan enerji bloklanmasını elimine eden, merkezi sinir sistemi vasıtasıyla spesifik organlara direkt uyarı gönderen 500’den fazla nörolojik yüz noktasını çalıştırıyor. Alternatif olarak basic yüz masajı yi sonuç veren bir diğer masaj türüdür. Yüzünüzde ve kafatasınızdan baskıyı uzaklaştırıp konsantre olmanızı kolaylaştırıyor. Terapistinizden size birkaç anahtar noktayı göstermesini isteyebilir, bu noktalara evde kendiniz de masaj uygulayabilirsiniz. Kasların uyarılması, kan sirkülasyonunu artırmaya yarıyor ve bu da beyne daha fazla oksijen gitmesi demektir. Ki bu da daha rahat bir uyku sağlıyor ve baş ağrısını geçiriyor. Ancak yüz masajında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, bunun vücut masajının bir parçası olmasıdır, güzellik bakımı değil. Yüz masajı; omuz, dekolte ve boynu da kapsıyor.

Masaj, gergin ve sresten sıkışmış bedenleri açıyor, uykuyu düzenliyor, vücut postürünü düzeltiyor, hazmı ve nefes alışı rahatlatıyor, cilde ışıltı katıyor, depresyon ve anksiyeteye iyi geliyor.

PROBLEM...
STRES VE TRAVMA
ÇÖZÜM: KAFATASI VE SAKRUM TERAPİSİ YA DA HOLİSTİK MASAJ

Düzenli masaj (ideali ayda iki), 21. yüzyıl yaşamının zorlayıcı ve stres dolu yüküne karşı mükemmel bir ilaç. Holistik masaj, İsveç masaj teknikleriyle kombine edilmiş enerji çalışmaları ve derin doku masajı muhteşem. Eğer daha yumuşak bir masaj tercih ediyorsanız kafatası ve sakrumu içine alan bir terapi daha iyi bir seçenek olacaktır. Bu masaj, terapistin ellerini bedeninizin belli bölgelerinde, düzenli masaj hareketleriyle vurma ve yoğurma hareketini içeriyor. Çalışma temeli; tüm fiziksel sağlığımızı etkileyen fonksiyonların derinine inmektir. Hassas eller yardımıyla gönderilen uyarılar dokuları harekete geçiriyor. Eğer yoğun stres altındaysanız ya da travma geçiriyorsanız vücudunuz bloke olur, hatta ağrır. Terapist, masaj boyunca ellerinin sesine kulak veriyor, sıkışan enerjiyi serbest bırakmak için harekete geçiyor. Vücutta sıkışan enerji boşaldığında vücut da rahatlıyor. Böylelikle fiziksel ve duygusal dengeyi ayarlıyor.

Hepimiz masajdan hızlı geri dönüş almak isteriz ancak her şey gibi o da zaman alır. Masajı hayatınızın bir parçası yapın.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6180 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim