• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 25 °C

Hasta duygularını analiz etmek isteyen doktor, ameliyat masasına yattı

Hasta duygularını analiz etmek isteyen doktor, ameliyat masasına yattı
Hastalarıyla empati kurmak için ameliyat masasına yatan Op. Dr. Eyüp Bozkurt, hissettiklerini anlattı.


Hastalarıyla empati kurmak için ameliyat masasına yatan Op. Dr. Eyüp Bozkurt, hissettiklerini anlattı.

Op. Dr. Eyüp Bozkurt, hastalarıyla empati kurmak için ameliyat masasına yattı. Kurguda olsa hissettiklerinin çok farklı olduğunu belirten Bozkurt, hissettiklerini şu şekilde aktardı: "Ameliyathane soğuk bir ortam. Hakikaten öyleymiş. Çok da büyük bir hastalığım yok aslında. Olmasa mıydım acaba? Bir seferde olayım da kurtulayım. İnşallah güzel ve nefes alabilen bir burnum olur. Doktoruma çok güveniyorum. (Bu gerçekten olması gereken. Aksi halde asla bu ameliyat olunmaz). Normalde müsamaha göstersem bile, şu anda hiç espri kaldıracak halde değilim. Ameliyata girecek hemşire şu mu acaba ? (Ameliyathanedeki hastayla teması olan yada olabilecek herkesin hastaya kendini tanıtması o kadar önemliymiş ki. Oraya yatınca daha iyi anladım). Kızım bugün okuldaki yemeği yer mi acaba ? Ağrı çok olacak mı ? Doktor olmaz demişti ama gerçi doktorların ağrı konusunda söylediğine de ne kadar inanılır. Susadım ama su içesim de yok. Ne kadar sürer acaba? Aman ne kadar sürerse sürsün, ben uyuyacağım nasıl olsa".

Bu farkındalığı oluşturarak hastaları ile iletişimini güçlendirdiğini söyleyen Op. Dr. Eyüp Bozkurt, "Burun hem estetik hem de fonksiyonel açıdan çok önemli bir organ. Burun estetiği uzmanı burun içerisindeki konka ve lenf dokularına, mukoza yapısı ve fizyolojisine hakim olması gerekir. Bunun yanında burnun yüze uyumunu da değerlendirebilmeli, yüzü bir bütün olarak ele alabilmelidir. Kaş-burun çizgisi, göz kapağı estetiği, göz altı ışık dolgusu, profiloplasti, çene ucu estetiği, alna yağ enjeksiyonu hatta kulak estetiği gibi konularda hastasına alternatifler sunabilmelidir. Hekim ve hasta bütün ayrıntıları konuşup birlikte hareket edebilmelidir" diyerek inanmadığı hiçbir tedaviyi hastalarına uygulamadığını belirtti.

Op. Dr. Eyüp Bozkurt kimdir?

Op. Dr. Eyüp Bozkurt İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamladı. Tıp Fakültesi eğitimi sırasında ABD'de Columbia Üniversitesi'nde Genel Cerrahi stajı yaptı. Tıp Doktoru ünvanını aldıktan sonra İstanbul üniversitesi Temel Bilimler Bölümünde çalıştı. Daha sonra İstanbul Bakırköy Dr.Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz ve Baş ve Boyun Cerrahisi ihtisasını tamamladı. Uzmanlık sonrası Burun ve Yüz Estetiği alanında yoğunlaşarak bu konuda çeşitli çalışmalarda bulundu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4486 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim