• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 20 °C

Hasta ilacını hemşirenin parmak izi ile alacak

Hasta ilacını hemşirenin parmak izi ile alacak
Acıbadem Sağlık Grubu’nun ilk Ar-Ge ürünü olan A Store, İlaç ve Medikal Malzeme Yönetimi Sistemi, hastanelerde ilaç uygulama süreçlerindeki etkinlik ve güvenliği sağlamak amacıyla üretildi.

Acıbadem Sağlık Grubu’nun ilk Ar-Ge ürünü olan A Store, İlaç ve Medikal Malzeme Yönetimi Sistemi, hastanelerde ilaç uygulama süreçlerindeki etkinlik ve güvenliği sağlamak amacıyla üretildi. Endüstriyel ve elektronik tasarımıyla, içindeki 1600 bileşen ve uygulama yazılımıyla A Store, tümü Acıbadem tarafından yüzde yüz yerli kaynaklar ile üretildi. Acıbadem Sağlık Grubu Bilgi Teknolojileri ve Ar-Ge Bölümü Direktörü Kemal KAPLAN, 16-19 Kasım tarihleri arasında Almanya Düsseldorf’ta düzenlenen dünyanın en prestijli Tıp ve Medikal Teknolojiler Fuarı MEDICA 2015’te sergilenen ve büyük ilgi gören ürün için  “Bu endüstriyel ve profesyonel ürün, ülkemizde bir Ar-Ge projesinin tüm dünya ölçeğinde satılabilir ve talep gören bir ürün haline dönüşmesinin hikayesidir. Bu bizler için bir başarı hikayesi ve gurur kaynağı olmuştur” dedi. 

A Store, hastanelerde yatan hastalara ilaç uygulaması sırasında olası bir karışıklığa engel olan, doğru ilacın depodan alınarak hastaya verilmesini sağlayan bir sistem. Ar-Ge çalışmalarından başlayarak endüstriyel ve elektronik tasarımı ile içindeki 1600 bileşen ve uygulama yazılımıyla A Store, tümü Acıbadem’de teknoloji ekipleri tarafından yüzde yüz yerli kaynaklar ile üretildi. Üzerinde entegre bilgisayar sistemi olan bu çekmeceli yapı, hastane yazılımıyla entegre çalışıyor. Hekimin hastane bilgi yönetim sistemi üzerinden elektronik girdiği reçete, otomatikman bu sisteme yansıyor ve hemşire parmak izi ile kendi hastasını seçtiğinde reçetesindeki ilaçları görebiliyor.

Doğru hastaya doğru ilaç ve doğru doz

Hemşireyi parmak izinden tanıyan sistem, hastanelerde yatan hastaların ilaçlarının karışmasını engellerken, doz aşımının da önüne geçiyor. Her bir ilaç, çekmecesi içinde elektronik kapalı kilitli gözlerden, hücrelerden oluşuyor. Doğru hastaya doğru ilaç ve doğru doz verilmesini sağlarken, yüzde 100 yerli bu ileri teknolojik ürün, hasta sağlığı ve güvenliğinde önemli bir rol üstleniyor.  

MEDICA 2015 Fuarı’nda büyük ilgi gördü

18 Hastanesi, 13 tıp merkezi, 17 bin çalışanı, sağlık profesyonelleri yetiştiren üniversitesi ve diğer destek şirketleriyle sağlığın her alanında faaliyet gösteren Acıbadem, 25 yıllık sağlık deneyimini bu ürüne yansıtarak, sağlık teknolojisi üretimi alanına da adım attı.

Sağlık hizmetleri ve üretiminde birinci sınıf hizmet sunan, ileri teknoloji kullanan Acıbadem Sağlık Grubu Bilgi Teknolojileri ve Ar-Ge Bölümü Yöneticisi Kemal Kaplan “Bu endüstriyel ve profesyonel ürün ülkemizde bir Ar-Ge projesinin tüm dünya ölçeğinde satılabilir ve talep gören bir ürün haline dönüşmesiyle bir başarı hikayesi ve gurur kaynağı olmuştur” dedi. Kemal Kaplan, A Store’un 16-19 Kasım tarihleri arasında Almanya Düsseldorf’ta düzenlenen dünyanın en prestijli Tıp ve Medikal Teknolojiler Fuarı MEDICA 2015’te sergilendiğini ve büyük ilgi gördüğünü belirterek “A Store, geliştirme aşamasında TÜBİTAK desteği almaya değer bulunmuştur. Yüksek ticarileşme potansiyeli olan yerli ve yabancı sektörün dikkatini çeken, hasta güvenliğini sağlamaya yönelik Türkiye’nin ilk yerli üründür. Hastanelerde ilaç uygulama süreçlerindeki etkinlik ve güvenliği sağlayan A Store sistemi MEDICA 2015 Fuarı’nda dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen temsilcilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4438 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim