• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Hasta masada doktorlar kavgada, buna kalp mi dayanır

Hasta masada doktorlar kavgada, buna kalp mi dayanır
Bir şiddet olayı daha! Ancak bu kez yer bir hastane taraflar ise hekim. Anestezi doktoru Haspolat, uyarılara rağmen operasyondan önce su içen hastayı uyatamayacağını söyledi.

Bir şiddet olayı daha! Ancak bu kez yer bir hastane taraflar ise hekim. Anestezi doktoru Haspolat, uyarılara rağmen operasyondan önce su içen hastayı uyatamayacağını söyledi. Ameliyatı yapacak olan Doç. Dr. Türkmen itiraz etti. Sonuç, iki doktor kalbi delik hastanın gözleri önünde birbirine girdi

Türkiye'nin en önemli sağlık merkezlerinden Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi'nin ameliyathanesinde skandal bir kavga yaşandı. İddiaya göre, olay şöyle gelişti: Yaklaşık iki hafta önce 'kalbinde delik' teşhisi konulan bir hastaya anjiyo ünitesinde şemsiye yöntemiyle bir operasyon planlandı. Operasyonu Doç. Dr. Mehmet Muhsin Türkmen yapacaktı. Ameliyat, genel anestezi altında gerçekleşeceği için hastaya, '12 saat önce yemek yeme, en az 4 saat önce de su içme' uyarısı yapıldı.
'ASİSTANI ODADAN KOVDU'
Hazırlıkların ardından operasyonun yapılacağı anjiyo ünitesine alınan hastayı uyutması için anestezi doktor asistanı Ali Haspolat çağrıldı. Ancak Haspolat, hastanın yarım saat önce iki-üç bardak su içtiğini öğrenince bir süre beklenmesi gerektiğini söyledi. Bu sırada operasyon için odaya giren Türkmen, hastanın neden uyutulmadığını sordu. Haspolat, 'Su içtiği için uyutamam' yanıtını verince tartıma çıktı. Bunun üzerine Türkmen hastayı uyutmayan asistanı odadan kovdu. Haspolat direnince önce asistanın boğazını sıkıp yere düşüren Türkmen, ardından da vurmak için üzerine atladı. Gürültü üzerine görevliler kapıyı açınca Türkmen, 'Bana nasıl saldırırsın' diyerek Haspolat'ın üzerinden kalktı. Vücudunun çeşitli yerlerinde izler oluşan Haspolat, Kartal Eğitim Araştırma Hastanesine giderek 5 gün iş görmezlik raporu, 7 gün de psikolojisi bozulduğu için rapor aldı.

İKİ SORUŞTURMA BİRDEN
Haspolat'ın şikayeti üzerine Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul Tabip Odası soruşturma başlattı. Haspolat, yaşananları doğrularken Türkmen’'n, asistan doktorun kendisine saldırdığını öne sürdüğü öğrenildi. Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği ise açıklama yapmaktan kaçındı. Başhekim asistanı, 'Hastaneyle ilgili bir şeyi sizlinle konuşacak değiliz neden sürekli arıyorsunuz' dedi. Bu arada Türkmen'in, 'Ben hocayım, o asistan. Talimatlarımı yerine getirmedi. Üzerime yürüdü, ayağı kayıp düştü. Müdahalede bulunmadım' şeklinde tutanak tuturarak Başhekimliğe verdiği belirtildi.

Ercan SARIKAYA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5318 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim