• BIST 9717.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 29 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 28 °C

Hasta öldü, yakınları doktoru komaya soktu

Hasta öldü, yakınları doktoru komaya soktu
Yüksekova’da normal doğumdan sonra ölen kadının yakınları ölümden sorumlu tuttukları doktoru öldüresiye dövdü. Doktor Soner Pul yoğun bakımda tutulurken meslektaşları iş bırakma eylemi yaptı.

Yüksekova Devlet Hastanesi’nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Dr. Soner Pul, normal doğumun ardından aniden yaşamını yitiren 22 yaşındaki Güllü Bülbül’ün yakınlarının saldırısıyla komaya girdi.

İlçeye bağlı Kısıklı Köyü’nde yaşayan Güllü Bülbül, önceki gün doğum sancıları tutunca Yüksekova Devlet Hastanesi’ne getirildi. Bülbül, ilk bebeğini normal doğumla dünyaya getirdikten sonra ani kalp durması sonucu yaşamını yitirdi. Bunun üzerine Bülbül’ün yakınları doğumu gerçekleştiren Dr. Soner Pul’a tepki gösterdi. Hastane önüne toplanan Bülbül’ün yakınlarıyla görüşen hastane yönetimi, idari soruşturma başlatıldığını bildirdi. Ayrıca hasta yakınlarına isterlerse savcılığa doktor için suç duyurusu yapabilecekleri söylendi.

50 KİŞİ SALDIRDI

Daha sonra adli soruşturma çerçevesinde Güllü Bülbül’e otopsi yapılması için Cumhuriyet Savcısı hastaneye geldi. İfadeler alındıktan sonra 40- 50 kişilik grup Dr. Pul’a saldırıp öldüresiye dövdü. Aynı hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan doktorun hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Olayın ardından hastane yönetimince yapılan yazılı açıklamada, “Arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz ve sorumluların bulunması için yapılan çalışmaların bizzat takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” denildi.

DOKTORLAR İŞ BIRAKTI

Başhekim Nuretdin Kuzhan, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini, ancak henüz gözaltına alınan kimse olmadığını söyledi. Yüksekova’da görevli doktorların saldırıya tepki olarak iş bıraktığını belirten Dr. Kuzhan, acil servis dışında hizmet verilmediğini söyledi.

Olayın ardından hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis acil servis önünde zırhlı araçlar konuşlandırdı. Hastane içinde de kontrollerini sıkılaştırdı. Güllü Bülbül’ün ölümüne sıvı embolisinin neden olduğu sanılıyor.

SAĞLIK PERSONELİ KENDİNİ ‘GÜVENSİZ’ HİSSEDİYOR

Sağlık Bakanlığı’nca yayımlanan “Tıbbi Sosyal Hizmet Dergisi”nde, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili bir araştırmanın sonuçları yer aldı. “Sağlık Alanında Şiddet Araştırması” başlıklı makaleye göre Hatay ve Diyarbakır’da 542 sağlık çalışanına anket uygulandı. 341’i hemşire ve sağlık memuru, 84’ü doktor, 50’si teknisyen, 12’si psikolog ve fizyoterapist, 52’si memur ve 3’ü de eczacı olan katılımcıların yüzde 57’si en az bir kere şiddete uğradıklarını belirtti. Ankete katılanların yüzde 47.2’si, çalıştıkları birimleri “güvenli bulmadıklarını”, yüzde 44.3’ü “kısmen güvenli”, yüzde 8.5’i ise “güvenli” bulduklarını belirtti. Şiddet en çok çalışma odalarında yaşanırken, bunu koridorlar, hasta odaları, hastane bahçesi ve hastane dışı mekanlar izledi. 

Akşam

Bu haber toplam 2764 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim