• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Hasta ve yakınları banklarda sabahlıyor!

Hasta ve yakınları banklarda sabahlıyor!
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde tedavi olan hastaların yakınları için konaklama amacıyla hastanede yer tahsis edilmediğinden, hasta ve hasta yakınları geceyi banklarda geçirmek zorunda kalıyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde tedavi olan hastaların yakınları için konaklama amacıyla hastanede yer tahsis edilmediğinden, hasta ve hasta yakınları geceyi hastane koridorlarındaki banklarda geçirmek zorunda kalıyor.

Van’da 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından birçok hastane hasar gördüğü için kapatıldı. Geriye kalan hastaneler ise ihtiyacı karşılamada yetersiz kalıyor. İkinci basamak sağlık hizmetleri Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde verilirken, üçüncü basamak sağlık hizmetleri ise Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde veriliyor. Van’da sağlık alanında hizmetlerin yetersiz olduğu gözle görülürken, Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde tedavi olmak için yatırılan hasta ve hasta yakınları kalacak yer yapılmadığından dolayı geceyi hastane koridorlarında banklarda geçirmek zorunda kalıyor.

Çareyi ısıtma petekleri ve battaniyede buluyorlar

Kent merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüs alanında yapılan hastanede, hasta yakınlarının kalması için herhangi bir konaklama yeri yapılmadığından hasta yakınları, geceleri hastane koridorlarındaki banklarda geçirmek zorunda kalıyor. Soğuk havanın etkili olduğu kentte banklarda yatmak zorunda kalan yurttaşlar, buldukları battaniye ve ceketleri üzerlerine örterek geceyi geçirmeye çalışıyor. Eli sargılı bir şekilde hastane koridorundaki kalorifer peteklerinin yanında ısınmaya çalışan ismini vermek istemeyen hasta yurttaş, hastanedeki ısıtma sisteminin yeterli olmadığını belirterek, çareyi bankı ısıtma peteğinin yanına çekmekte bulduğunu dile getirdi. Kendisi gibi hastane koridorunda onlarca hasta ve hasta yakınının olduğunu belirten yurttaş, hasta yakınlarının geceyi geçirmeleri için herhangi bir imkanın yaratılmadığını söyledi.

Hasta yakınlarına başka yer gösterdi

Yaşanan eksikliğe ilişkin aradığımız hastane yetkililerinden Nöbetçi Amiri Suat Sayıcı, hasta yakınlarının konaklamaları için çarşı merkezinde eski Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında, valilik yönetimi altında ve Sosyal Destek Projesi (SODES) tarafından yapılan konuk evinin olduğunu, hasta yakınlarının konuk evinde konaklamaları için hastane içerisinde günlük anonslar yapıldığını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3269 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim