• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Hasta ve yaşlılara evde ücretsiz berber hizmeti

Hasta ve yaşlılara evde ücretsiz berber hizmeti
Nevşehir'in Avanos ilçesinde belediye tarafından, yaşlı, engelli ve hastalara yönelik "Evde Ücretsiz Berber" hizmeti sunuluyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce yürütülen proje çerçevesinde, belirli aralıklarla evlerinde ziyaret edilen yaşlı, engelli ve hastalar saç ve sakal tıraşı ediliyor.

Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmanın sosyal belediyecilik anlayışı gereği ortaya konulduğunu belirterek, ilk etapta sadece erkeklere yönelik başlatılan hizmetin kısa sürede kadın kuaför aracılığıyla da sürdürüleceğini aktardı.

İnce, "Engellilerimiz, yaşlı ve hastalarımız pek çok kişisel ihtiyaçlarını akrabalarının yardımı sayesinde yapmak zorunda kalıyor. Biz de özellikle berber hizmeti konusunda bu insanlarımıza yardımcı olmak istedik ve projeyi başlattık." diye konuştu.

Mahalle muhtarları ile irtibat kurarak 65 yaş üstü yaşlıların yanı sıra engelli ve hastaların tek tek tespit edildiğini belirten İnce, yapılan duyuru sonrası bazı ihtiyaç sahiplerinin de belediye yetkililerine ulaşarak kayıt altına alındığını aktardı.

İnce, şöyle konuştu:

"Avanos Belediyesi olarak halkımıza verdiğimiz değeri göstermek ve yaşamlarını kolaylaştıracak katkılar sunabilmek için çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz. Gözlemlerimiz sonucu bu kapsamda yürütülecek bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Yaşlı ve engelliler ile felçli ve evden çıkamayacak derecede hasta olanlara yönelik ücretsiz berber hizmeti veriyoruz. Kaymakamlığın Sosyal Hizmetler Vakfı ve mahalle muhtarları ile iletişime geçtik. Belediyemizin internet sitesinden ve yerel gazetelerden duyuru yayınlayarak bu hizmete ihtiyaç duyabilecek vatandaşlarımıza ulaştık. Belediyemizin görevli berberi bu vatandaşlarımızı evinde tıraş ediyor."

Belediyenin verdiği hizmetten yararlanan 78 yaşındaki Süleyman Taşören, saç ve sakal tıraşı için dışarı çıkmakta zorlandığını, yeni uygulama ile rahatladığını söyledi.

Taşören, "Yapılan hizmet memleketteki yaşlılar, engelliler için çok yerinde. Astım, bronşit ve kalp rahatsızlığım sürüyor, yüzde 100 engelli raporum var. Tıraş olmak için dışarı çıkamıyorum. Evde berber hizmeti veren ilgililere çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Süleyman Taşören'in eşi Zehra Taşören de (74) belediye tarafından sağlanan bu hizmetin günlük hayatı kolaylaştırdığını dile getirerek, bunun sürmesini istedi. AA

Bu haber toplam 3156 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim