• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 20 °C

Hasta yakını aile hekimini darp etti

Hasta yakını aile hekimini darp etti
Konya’da 62 numaralı Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Dr. Mehmet Bülüç, meslektaşlarına hakaret eden hastayı yatıştırmak isterken, bir hasta yakının yumruklu saldırısına uğradı.

Konya’da 62 numaralı Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Dr. Mehmet Bülüç, meslektaşlarına hakaret eden hastayı yatıştırmak isterken, bir hasta yakının yumruklu saldırısına uğradı.

Olay üzerine 62 numaralı Aile Sağlığı Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Bülüç’e Konya Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Faruk Aksoy, Konya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Mustafa Kalaycı ve meslektaşları da destek verdi. Darp edilen Bülüç, meslekte 21 yılı geride bıraktığını, daha önce Hakkari gibi illerde zor şartlarda çalıştığını ancak ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını söyledi. Hasta yakının kendisine ‘kum torbası’ muamelesi yaparak gözüne yumruk attığını anlatan Bülüç, yaşadıklarını şöyle anlattı, “Sinsice ve alçakça bir saldırı oldu. Bir hemşire arkadaşımız, etkisi 5 -6 gün süren bir iğne yapmış. Hasta bunu problem etmiş. Doktor hanıma ‘siz burada akşama kadar oturuyorsunuz’ dedi. Ben orada tepki göstermedim. Sonra iyice bağırıp, çağırmaya başlayınca ‘Böyle terbiyesizlik yapmaya gerek yok. Şimdiye kadar işiniz görülürdü, giderdiniz’ dedim. Merkezin kapısının önünde tartışmayı yatıştırmaya çalışırken, bir hasta yakını eline bir taş aldı. Ondan hiç şüphelenmiyordum. İki metre önümde duruyordu. Sağ yumruğuyla gözüme vurdu. İyi ki elindeki taşla vurmadı."

”Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Faruk Aksoy, Mehmet Bülüç’e yapılan saldırıyı kınadıklarını açıkladı. Bazı vatandaşların aile hekimlerinden ilgisiz reçeteler yazmasını istediğini dile getiren Aksoy, “Böyle devam ederse iyi hekim uygulaması hiçbir zaman olmaz. Aile hekimliğini benimsedik, ancak hekimlerin özlük hakları korunmalı. Hekime yapılan şiddetin ayrıca cezalandırılması gerekiyor. Hekimlerin görevlerini hakkıyla yapabilmeleri için destek istiyoruz.” dedi.

Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, darp edilen hekime ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Son günlerde Konya’da hekim ve sağlık personelinin sözlü ve fiili saldırılarla karşı karşıya kaldığını aktaran Dr. Küçükkendirci, “Bir Konyalı olarak bu saldırı beni üzdü ve rencide etti. Sağlık müdürlüğü olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.” diye konuştu.

Konya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Mustafa Kalaycı, kimi hastaların il dışındaki kişiler adına reçete yazdırma, yurt dışındaki yakınları için rapor almak gibi isteklerde bulunduğunu belirtti. Bu tür istekleri kabul etmeyen doktorların şiddete maruz kaldığını vurgulayan Kalaycı, bu durumun önüne geçmek için tedbirler alınmasını istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1880 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim