• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Hasta yakını ambulansa alınmayınca sevki bir saat geciktirdi

Hasta yakını ambulansa alınmayınca sevki bir saat geciktirdi
Mardin'in Midyat ilçesinde, üzerine kaynar su dökülen çocuk ağır yaralandı. İkinci derece yanık olduğu belirlenen çocuk yapılan müdahalenin ardından Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi ...

Mardin'in Midyat ilçesinde, üzerine kaynar su dökülen çocuk ağır yaralandı. İkinci derece yanık olduğu belirlenen çocuk yapılan müdahalenin ardından Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi yanık ünitesine sevk edildi.

Aile bireylerinden kimsenin ambulansa alınmayacağı söylenince hasta yakınları ile görevliler arasında tartışma yaşandı. Hasta, yaşanan tartışmanın ardından bir saat gecikmeyle Gaziantebe sevk edilebildi.

Olay; Gölcük Mahallesi Şehitlik Caddesinde bulunan bir evde meydana geldi. Akşam saatlerinde sobanın devrilmesi sonucu, üstüne bulunan kaynar su Abdurrahman D. (11) isimli çocuğun üzerine döküldü. Ailesi tarafından Midyat Devlet Hastanesi'ne getirilen çocuk, doktorların ilk müdahalesinden sonra boğazından, göbeğine kadar yandığı belirlenen Abdurrahman'ın başka bir hastaneye sevk edilmesi gerektiği belirtildi. Baba Nurettin Duran'a bilgi veren doktorlar ardından ambulansı hazırladı ve sevk işlemleri başladı.

"İMKÂNIM YOK, BAŞKA ARABAYLA GİDEMEM"

Ambulanslarda hasta yakınları ile sağlık görevlileri arasında zaman zaman yaşanan problemlerden dolayı Bakanlığın ambulanslara hasta yakınının alınması kararı Midyatlı aileyi zor durumda bıraktı. Arabası olmadığını ve taksi tutacak kadar da parası olmadığını belirten baba Abdurrahman Duran, küçük yaşta çocuğunu yalnız göndermenin yanlış olduğunu düşünen Abdurrahman Duran, "Çocuğumuzu nasıl ambulansla tek başına gönderelim. Bize yarın sabah gidersiniz diyorlar. İmkânım yok ki, başka arabayla Gaziantep'e gideyim. Böyle adalet mi olur." diyerek tepki gösterdi.

Hastane yetkililer ve çocuğun yakınları arasında bir saten fazla tartışma yaşandı. Aile, çocuklarıyla gitmese ambulansın çıkmasına izin vermezken, yetkili doktorlar da prosedürü yerine getirmek zorunda olduklarını belirttiler.

Durumdan haberdar olan Başhekim Yardımcısı Dr. Sertaç Çelebi hastaneye gelerek aileyi ikna etmeyi başardı. "Doktorlar çocuğunuzu sizin kadar düşünüyor" diyen Çelebi, yüzde 30 ve ikinci derece bir yanık olan çocuğun acilen sevk edilmesi gerektiğini vurguladı. Ailenin Gaziantep'e gitmesi konusunda da gerekli maddi desteği kendilerine sağlayacağını belirten Çelebi, kurallar hastanın yalnız gitmesi gerektiğini işaret ederek, yarın hasta yakınlarının Gaziantep'e gitmeleri için gerekli desteği sağlayacağını belirti.

Uzun uğraşlar sonunda ikna olan Duran ailesi Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda kalıcı çözüm bulunmasını isterken, hastaneye gelen bazı vatandaşlar ise maddi durumu olmayan benzer vatandaşların sorunları nasıl çözülecek diyerek tepki gösterdi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2799 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim