• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Hastalar çözümü Acil Servis kapılarında arıyor

Hastalar çözümü Acil Servis kapılarında arıyor
SES İzmir şubesi, mevcut sağlık sistemi hastaları müşteri olarak gördüğü için, katkı – katılım payını ödeyemeyecek noktaya getirilen hastalar çözümü Acil Servis kapılarında arandığını açıkladı.

SES İzmir şubesi, mevcut sağlık sistemi hastaları müşteri olarak gördüğü için, katkı – katılım payını ödeyemeyecek noktaya getirilen hastalar çözümü Acil Servis kapılarında arandığını açıkladı.

SES İzmir şubesinden yapılan açıklama şöyle;

Sağlıkta Dönüşüm Programı uygulaması ile yaşanan yıkımın mağdurları her geçen gün katlanarak artmaktadır.

Mevcut sağlık sistemi hastaları müşteri olarak gördüğü için, katkı – katılım payını ödeyemeyecek noktaya getirilen hastalar çözümü Acil Servis kapılarında aramaktadır.

Kamu sağlık birimlerinin fiziksel koşulları, çalışan personel sayısının yetersizliği, her geçen gün artan iş yükünün ağır baskısı hem sağlık çalışanlarını hem de hastaları mağdur etmektedir. Sağlık çalışanları ile karşı karşıya gelen hasta yakınları arasında yaşanan en küçük gerilim neredeyse çalışanlar arasında can güvenliği sorununa dönüşmektedir!.

Bunun bir örneği Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanmıştır.
28 Şubat 2011 Pazartesi Saat: 20.43 sularında sindirim sistemi yakınmalarıyla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine başvuran Gönül Özkocaman’ın yapılan muayene ve tetkikler sonucu “ileus” (Bağırsak Tıkanması) ön tanısı konulmuş, hastada şiddetli kusmalar gelişmesi üzerine hasta aspirasyon için monitörlü gözlem ünitesine alınmıştır. Hasta monitörlü gözlem odasında saat 24 sularında bulantısı olması nedeni ile oturmaya çalışırken, obezite nedeniyle yaklaşık vücut ağırlığı 170 – 180 kg dolayında olması nedeniyle acil yatağından kayarak yere yığılmıştır. Hastaya gerekli müdahalenin o anda ivedilikle nöbetçi ekip tarafından eksiksiz olarak yapıldığı ifade edilmiştir.

Hasta saat 05.30 civarında uygulanan tüm destek tedavilerine rağmen hayatını kaybetmiştir.
Yaşamını yitiren Gönül Özkocaman’ın acılı ailesi ile yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Gönül Özkocaman’ın hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma (inceleme) başlatmıştır. Bizim de temennimiz soruşturmanın bir an önce bitirilerek ölümün düşmeye bağlı Kafa Travması mı, yoksa İleus, Peritonit , kalp ve solunum yetmezliğinemi bağlı olduğu açığa çıkarılmalı, sorumluluğunu yerine getirmeyenler varsa gerekli işlemler yapılmalıdır.
Ancak bazı basın yayın organlarında ve TV haberlerinde hastanın, ambulans nakli sırasında sedyeden düşürülmesi sonucu kafa travması geçirerek hayatını kaybettiği, bazı basın yayın organlarınca da acil serviste sağlık çalışanlarının ilgisizliği yüzenden düşerek kafa travması sonucu öldüğü gibi doğru olmayan haberler yansıtılmıştır ve Acil Servislerde yaşanan tüm sorunların sebebinin sağlık çalışanları olduğu ifade edilmiştir.
Acil servislerde sağlık çalışanları yetersiz fiziki ve teknik koşullara, insan gücü eksikliğine, aşırı hasta yüküne ve her türlü şiddete maruz kalmalarına rağmen özveri ile çalışmaya devam etmektedirler. Ayrıca acil servislerde yoğun bakım ihtiyacı olan ağır hastalar yer ve yatak yokluğundan dolayı acil servislerde günlerce takip edildiği de bilinmelidir.

Sağlıkta yaşanan yıkımın sorumlusu, bu yıkım programını uygulayan sistem olmasına rağmen, yaşanan en küçük sorunun kaynağının sağlık çalışanları olarak gösterilmek suretiyle mağdurların tepkileri sisteme değil, çalışanlara yöneltilmeye çalışılmaktadır.
Acil servislerde ve yoğun bakımlarda yaşanan sorunların sorumlusu sağlık çalışanları değil, bu programı uygulayan sistemdir.
 

Bu haber toplam 4693 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim