• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Hastalar "Ne kullanalım" diye sordu, üç doktor kanserojen madde içermeyen ürünler üretti

Hastalar "Ne kullanalım" diye sordu, üç doktor kanserojen madde içermeyen ürünler üretti
Psikiyatri ve nöroloji uzmanı olan üç doktor, hastalarının ihtiyaçlarından yola çıkarak bir proje geliştirdi; kanserojen madde içermeyen ürünler üretti


Aynı merkezde çalışan üç doktor arkadaş hayallerini gerçekleştirdi. Kendilerine sürekli 'Hangi ürünleri kullanmalıyız?' diye soran kanser hastalarına ne cevap vereceklerini bilemeyen bu hekimler, en sonunda kendi çalışmalarının eseri olan doğal ürünler üretti. Bir firma ile anlaşan doktorlar, kanserojen madde içermeyen şampuan, sabun, saç kremi ile saç ve vücut bakım yağını piyasaya çıkardı. Üstelik bu ürünlerin satış gelirlerinin bir kısmını da Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'na (KAÇUV) bağışlıyorlar. Doktorlar Merkezi'nden Nörolog Prof. Dr. Serdar Dağ, Psikiyatrist Prof. Dr. Mansur Beyazyürek ve Çocuk Psikiyatri Uzmanı Dr. Nuşin Bilgin, 'Doctors Center' doğal ürünlerinin nasıl ortaya çıktığını anlattı…


Neden özellikle kanser hastalarına yönelik ürünler yapma ihtiyacı hissettiniz?


Doktorlar Merkezi ekibi olarak nöroloji, psikiyatri, çocuk psikiyatri, algoloji, diyet ve beslenme uzmanlarından oluşan bir kadro ile 'Kanserle Yaşam Ünitesi'ni oluşturmuştuk. Kanser hastalarının tedavi süreçlerinde veya sonrasında, uzmanlık alanlarımızla ilgili karşılaştıkları sorunlarına üniter bir disiplin ile yaklaşmayı hedeflemiştik. Bu konu ile ilgili çalışmalarımızı yürütürken hastalarımızın doğal gıda ve tüketim maddeleri ihtiyaçlarını ve arayışlarını bir kez daha fark ettik. Gündelik yaşamda sık kullanılan malzemeler için önerilerimizi soran hastalarımıza güvenilir ürünler düşünürken, bu doğal bakım ürünleri fikri ortaya çıktı. Bu alanda çalışan Otacı firması ile konuşup doğal temizlik-bakım ürünleri üzerinde çalışılmasını istedik. Sonuçta, kimyasal içeriği en aza indirgeyip Doctors Center doğal bakım ürünlerinin oluşumunu sağladık. Ancak hedefimizde, herkesin sağlıklı yaşamı bir kültür ve yaşam tarzı haline getirmelerini sağlamak vardı. Küçük bir başlangıç da olsa, günlük hayattaki tüketim oranına bakarsak önemli bulduğumuz ürünlerimizi eczaneler aracılığı ile satışa sunduk.


Fikir nasıl ortaya çıktı?


Fikir; doğal ürün kullanma bilincinin artması ve hastalarımızın talepleri doğrultusunda gelişti. Bildiğiniz gibi kanser hastalarının kullandıkları ilaç ve uygulanan tedaviler sürecinde özellikle ağrıların giderilmesi, beslenmenin düzenlenmesi, ruhsal durum ve bunların yanı sıra birçok hassasiyetin desteklenmesi önemlidir. Fikrin gelişimi sırasında da tabii ki sadece hasta olanların değil, doğal ürün kullanımına özen gösteren hamileler, çocuklar; daha doğrusu herkes için tercih edilebilecek bir üretim ve kullanım gereği olduğuna inandık.


ÜRÜNLER PARABEN İÇERMİYOR


Kaç kişilik bir ekip çalıştı, çalışmalar kaç ay sürdü?


Asıl olarak fikir üç doktor arkadaş tarafından tasarlandı. Bu aşamada nöroloji, psikiyatri ve çocuk psikiyatristi; üç aylık ön çalışma ve sonrasında firma ile altı ay süren çalışmalar yapıldı.


Bu ürünlerin avantajları neler?


Öncelikle ürünlerimiz uzman ekipler tarafından formülüze edildi. İçerdiği doğal bileşenler ile kimyasallara hassasiyeti olan ve cilt sorunları yaşayanlar için rahatlatıcı olabilecek ürünler. Bu ürünlerin en önemli özelliği; doğal arginin içeriyor olup paraben, formaldehit, silikon, boyar madde, katı ve sıvı parafin, hayvansal kökenli maddeleri içermiyor olmasıdır.


Bu ürünleri kimler kullanmalı?


Ürünler, cilt hassasiyeti olan herkes için uygundur.


Hasta olmayanlar da kullanabilir mi?


Ürünlerimiz birçok kişinin günlük olarak kullandığı ürünler. Bu sebeple şampuan gibi ürünlerin kimyasal etkilerinden uzak durmak isteyen herkes bu ürünleri kullanabilir.


Nasıl bir çalışma sonrasında ürünler ortaya çıktı?


Uzman ekiplerimiz tüm cilt tiplerini araştırarak, her cilt tipine özel bir çalışma yaptı. Bu cilt tipleri arasında özellikle hassasiyeti olan ciltler ön plana alındı. Sonrasında ortaya çıkan formül, doğallığı ve kimyasal etkilere karşı koruma özelliği ile herkes için satışa sunuldu.


AKADEMİSYEN ARKADAŞIMIZ ÖNERDİ


Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) ile iş birliğinizden bahseder misiniz?

KAÇUV ile işbirliği yapma arzumuz çalışmalarımızın ana başlangıç fikri ile ilişkilidir. Vakıf çalışmalarında etik tüm kurallara uygun olduğunu gözlediğimiz ve sivil toplum kuruluşlarında bilgili olan bir akademisyenin önerisi ile KAÇUV'a ürünlerin satış fiyatı üzerinden elde edilen gelirin bir bölümünü bağış yaparak iş birliği yapmaya karar verdik. KAÇUV, ürüne ve satış grafiğine duyduğu güven ile bizlerle bu projede birlikte yürümeye karar verdi ve böylece birlikten kuvvet doğar düşüncemizin gerçekleşmesine olanak sağladı.


OTACI Genel Müdürü Aylin Kurt: 'FAYDALI OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ'


"Doktorlar Merkezi ile bir araya gelip bu projeyi konuştuğumuzda çok heyecanlandık. Doktorlar Merkezi gibi bir kurum ile kanserojen madde içermeyen ürünlerimizle iş birliği içinde olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Doktorlar Merkezi tam da bizim ürün geliştirme ve piyasaya sunma prensiplerimize uygun, üstelik gelirinin bir kısmı Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'na bırakılacak ürünler geliştirmemizi istediğinde projeye inandık, iş birliği içinde olmak istedik. Ürünleri Ar-Ge'mizde geliştirip denemelerini yaptık. Dermatolojik testleri tamamlandı ve piyasaya sunduk. Gelirinin bir kısmı KAÇUV'a bağışlanan ürünler üretmek, bitkisel ve doğal ürünlerdeki tecrübemizi bu projede de değerlendirmek bizi motive etti. Halkımıza fayda sağlamak bizi mutlu ediyor."


PREMATÜRELER ANNELERİNE MOR LEYLEK YAPTI


17 Kasım Dünya Prematüre Günü kapsamında Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte erken doğan 0-8 yaş arası bebek ve çocuk misafirler karşılarında onları mor keçeler ile bekleyen üniversitelileri görünce önce şaşırdı, sonra da eğlenceli bir gün geçirdi. Marmara Üniversitesi Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Takı Tasarım Bölümü Öğr. Gör. Dr. Çimen Bayburtlu'nun proje yöneticiliğini, Yard. Doç. Dr. Leyla Ulusman'ın proje koordinatörlüğü yaptığı projede amaç; üniversite öğrencilerinin hastanede çocuklarla bir gün geçirerek sosyal sorumluluk bilinci kazanmalarını sağlamaktı. Öğrenciler Müge Değer, Eren Ertuğral ve Simge Çetiner, çocuklarla birlikte aceleci prematüreleri simgeleyen mor renkte leylek şekilli broşlar yaptı. Ayrıca projede çalışan öğrenciler etkinliğe gelen miniklere de annelerine hediye etmek üzere leylek broşları yapmaları için yardımcı oldu.


KAÇUV Genel Sekreteri Gözde Kaymaz: 'HASTALARIN KULLANDIKLARI MALZEMELER ÇOK ÖNEMLİ'


"KAÇUV olarak uzun yıllardır kanserli çocuklar için çalışıyor, beslenmelerinden günlük yaşamda kullandıkları malzemelere kadar hastalık süreçlerindeki her adımı takip ediyoruz. Doctors Center projesi hem markanın, hem de bizim hedefimiz olan kanser hastalığı ve doğal yaşam için oldukça önemli bir proje. Amacımızın aynı olduğu bu projede birlikte olmaktan çok mutluyuz. Ayrıca, Doctors Center ürünlerinin satışından elde edilen gelirin, satış fiyatı üzerinden iş birliği kapsamında belirlenen tutarı KAÇUV'a bağışlanıyor. Bu projeyi bizler için ayrı tutan bir nokta da bu. İki kurumun da çalışmalarının ana fikri aynı amaç için hizmet etmek olunca; doktorlarımızın da dediği gibi, birlikten kuvvet doğar düşüncesinin gerçekleşmesine olanak sağlanarak güzel bir iş birliğine imza atıldı."


Didem SEYMEN
SABAH

Bu haber toplam 2771 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim